Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 90202

Pozicioniranje ponude hrane u turizmu pomoću genetski nemodificirane hrane


Franjić, Zoran
Pozicioniranje ponude hrane u turizmu pomoću genetski nemodificirane hrane // Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. str. 155-165 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 90202 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Pozicioniranje ponude hrane u turizmu pomoću genetski nemodificirane hrane
(Positioning of the Food Offer in Tourism through Genetically Unmodified Food)

Autori
Franjić, Zoran

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel - Osijek : Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002, 155-165

Skup
Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 07.06.2002. - 08.06.2002

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
pozicioniranje; turizam; genetski nemodificirana hrana
(positioning; genetically unmodified food; tourism)

Sažetak
Turisti postaju sve izbirljiviji pri konzumiranju različitih segmenata ponude. Globalizacija i internet, praćeni porastom razine kulture i informiranosti doprinose sve selektivnijem ponašanju turista. Porast kulture i svijesti o zdravoj prehrani, pokreti ; &laquo ; slow food&raquo ; , &laquo ; zeleni&raquo ; , ekologija, nameću potrebu za pozicioniranjem vrlo važnog segmenta &laquo ; turističkog proizvoda&raquo ; ; - hrane. Sve manje je onih koji hranu smatraju &laquo ; nužnim zlom&raquo ; , &laquo ; prijekom potrebom&raquo ; , a sve više onih koji od konzumiranja hrane očekuju osim zadovoljenja fizioloških potreba i užitak, održavanje zdravlja, ugodan doživljaj, čak ugodnu avanturu. U Hrvatskoj je potrebno izvršiti pozicioniranje selektivnih vidova konzumiranja hrane vezano za turizam. Pozicioniranje hrane prema prethodno opisanim kriterijima može se postići marketiranjem Hrvatskog turizma pomoću već prisutnog slogana ; &laquo ; Croatia - GM free Country, a i preko još nekih projekata sa istom tematikom. Hrvatska treba donijeti zakon i zabranu korištenja genetski modificirane hrane i sa time još argumentiranije nastupati na međunarodnom turističkom tržištu gdje su već identificirane potrebe turističkih potrošaća u smjeru zdrave prehrane pa takvim nastojanjima pojačati pozicioniranja u odnosu na turistički konkurentne zemlje. Slavoniji, kao glavnom i najvećem području sa takvim resursima treba u tome smislu omogućiti bolje povezivanje sa hrvatskim jadranskim turističkim kapacitetima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
010008

Ustanove:
Ekonomski fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Zoran Franjić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Franjić, Zoran
Pozicioniranje ponude hrane u turizmu pomoću genetski nemodificirane hrane // Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. str. 155-165 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Franjić, Z. (2002) Pozicioniranje ponude hrane u turizmu pomoću genetski nemodificirane hrane. U: Meler, M. (ur.)Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske.
@article{article, author = {Franji\'{c}, Zoran}, editor = {Meler, M.}, year = {2002}, pages = {155-165}, keywords = {pozicioniranje, turizam, genetski nemodificirana hrana}, title = {Pozicioniranje ponude hrane u turizmu pomo\'{c}u genetski nemodificirane hrane}, keyword = {pozicioniranje, turizam, genetski nemodificirana hrana}, publisher = {Ekonomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }
@article{article, author = {Franji\'{c}, Zoran}, editor = {Meler, M.}, year = {2002}, pages = {155-165}, keywords = {positioning, genetically unmodified food, tourism}, title = {Positioning of the Food Offer in Tourism through Genetically Unmodified Food}, keyword = {positioning, genetically unmodified food, tourism}, publisher = {Ekonomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font