Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 901374

Uzroci i problemi zastoja alkoholne fermentacije


Svečnjak, Natalija
Uzroci i problemi zastoja alkoholne fermentacije, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 901374 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Uzroci i problemi zastoja alkoholne fermentacije
(Causes and problems of stuck fermentation)

Autori
Svečnjak, Natalija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.09

Godina
2017

Stranica
28

Mentor
Marin Mihaljević Žulj

Ključne riječi
zastoj u fermentaciji, uzroci zastoja fermentacije, refermentacija, nestabilna vina
(stuck fermentation, causes of stuck fermentation, refermentation, unstable wine)

Sažetak
Zaustavljena alkoholna fermentacija jedan je od najvećih problema u proizvodnji vina. Uzroci preranog zastoja fermentacije ili usporene fermentacije su mnogobrojni i često ih je teško za identificirati i ispraviti. Osim kvasaca i neadekvatne ishrane kvasaca dušičnim hranjivima postoji veliki niz potencijalnih uzroka koji mogu dovesti do problema. Većina čimbenika koji mogu stvoriti probleme nakon kretanja u fermentaciji, mogu se izbjeći pravilnim postupcima izvođenja radova u vinogradu i podrumu. Sposobnost vinara da na vrijeme uoči problem bitan je preduvjet za njegovo izbjegavanje. Kada se nakon zaustavljene fermentacije nebi provodili postupci za refermentaciju, vina bi ostala loše kvalitete, nestabilna i podložna kvarenjima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marin Mihaljević Žulj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Svečnjak, Natalija
Uzroci i problemi zastoja alkoholne fermentacije, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Svečnjak, N. (2017) 'Uzroci i problemi zastoja alkoholne fermentacije', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Sve\v{c}njak, Natalija}, year = {2017}, pages = {28}, keywords = {zastoj u fermentaciji, uzroci zastoja fermentacije, refermentacija, nestabilna vina}, title = {Uzroci i problemi zastoja alkoholne fermentacije}, keyword = {zastoj u fermentaciji, uzroci zastoja fermentacije, refermentacija, nestabilna vina}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Sve\v{c}njak, Natalija}, year = {2017}, pages = {28}, keywords = {stuck fermentation, causes of stuck fermentation, refermentation, unstable wine}, title = {Causes and problems of stuck fermentation}, keyword = {stuck fermentation, causes of stuck fermentation, refermentation, unstable wine}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font