Pregled bibliografske jedinice broj: 900286
Traduire la gastronomie française
Traduire la gastronomie française, 2015., diplomski rad, diplomski, Sveučilište u Zadru, Zadar, Hrvatska
CROSBI ID: 900286 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Traduire la gastronomie française
(French Gastronomy Translation)
Autori
Bahorić, Karla
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Sveučilište u Zadru
Mjesto
Zadar, Hrvatska
Datum
10.12
Godina
2015
Stranica
59
Mentor
Mikšić, Vanda
Neposredni voditelj
Evaine Le Calvé Ivičević (komentor)
Ključne riječi
traduction, gastronomie, français, croate
(Translation, Gastronomy, French, Croatian)
Sažetak
U radu je prevedeno dvadesetak recepata s juga Francuske te se prijevod analizira, naročito iz perspektive realija, pojmova specifičnih za određenu kulturu.
Izvorni jezik
Fra
Znanstvena područja
Filologija