Pregled bibliografske jedinice broj: 90006
Transgenične biljke u hrani – današnje spoznaje o riziku
Transgenične biljke u hrani – današnje spoznaje o riziku, 2002. (popularni rad).
CROSBI ID: 90006 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Transgenične biljke u hrani – današnje spoznaje o riziku
(Transgenic plants in foods - today's insight on risks)
Autori
Jelaska, Sibila
Izvornik
Priroda
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2002
Sažetak
Razlike između klasičnog oplemenjivanja i genetičkog inženjerstva Kako se ostvaruje genetičko inženjerstvo na biljkama Današnje metode i ciljevi Rasprave koje se javljaju u vezi s GM biljkama Kako je moguće definirati rizik? Tko se najviše boji primjene genetičkog inženjerstva u poljoprivredi? Kako će hrana djelovati na ljude? Kako djeluju na okoliš? Koliko je etično miješati gene?
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
119098
Ustanove:
Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
Profili:
Sibila Jelaska
(autor)