Pregled bibliografske jedinice broj: 900013
Utjecaj vremena skladištenja čokoladne mase na promjenu reoloških svojstava čokolade
Utjecaj vremena skladištenja čokoladne mase na promjenu reoloških svojstava čokolade // 5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development - Proceedings / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2016. str. 473-479 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 900013 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj vremena skladištenja čokoladne mase na promjenu reoloških svojstava čokolade
(The impact of storage time on changes in rheological characteristics of chocolate)
Autori
Škrabal, Svjetlana ; Obradović, Valentina ; Ergović Ravančić, Maja ; Lovrić, Kristina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development - Proceedings
/ Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi, 2016, 473-479
Skup
5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 22.09.2016. - 24.09.2016
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
čokolada, reologija, emulgatori, skladištenje
(chocolate, rheology, emulsifiert, storage)
Sažetak
Reološka svojstva čokoladne mase se formiraju u procesu končiranja, a moguće ih je regulirati dodatkom emulgatora, kakovog maslaca i vremenom končiranja. Rezultati istraživanja su pokazali da čokoladna masa koja je skladištena do pet dana nije značajno promijenila svoja reološka svojstva. Produženje vremena skladištenja je utjecalo na promjenu reoloških svojstava čokoladne mase. Zamjetljivo je da je došlo do povećanja granice tečenja što je naročito važno pri proizvodnji punjene čokolade.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Požegi