Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 900013

Utjecaj vremena skladištenja čokoladne mase na promjenu reoloških svojstava čokolade


Škrabal, Svjetlana; Obradović, Valentina; Ergović Ravančić, Maja; Lovrić, Kristina
Utjecaj vremena skladištenja čokoladne mase na promjenu reoloških svojstava čokolade // 5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development - Proceedings / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2016. str. 473-479 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 900013 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj vremena skladištenja čokoladne mase na promjenu reoloških svojstava čokolade
(The impact of storage time on changes in rheological characteristics of chocolate)

Autori
Škrabal, Svjetlana ; Obradović, Valentina ; Ergović Ravančić, Maja ; Lovrić, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development - Proceedings / Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi, 2016, 473-479

Skup
5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 22.09.2016. - 24.09.2016

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
čokolada, reologija, emulgatori, skladištenje
(chocolate, rheology, emulsifiert, storage)

Sažetak
Reološka svojstva čokoladne mase se formiraju u procesu končiranja, a moguće ih je regulirati dodatkom emulgatora, kakovog maslaca i vremenom končiranja. Rezultati istraživanja su pokazali da čokoladna masa koja je skladištena do pet dana nije značajno promijenila svoja reološka svojstva. Produženje vremena skladištenja je utjecalo na promjenu reoloških svojstava čokoladne mase. Zamjetljivo je da je došlo do povećanja granice tečenja što je naročito važno pri proizvodnji punjene čokolade.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi


Citiraj ovu publikaciju:

Škrabal, Svjetlana; Obradović, Valentina; Ergović Ravančić, Maja; Lovrić, Kristina
Utjecaj vremena skladištenja čokoladne mase na promjenu reoloških svojstava čokolade // 5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development - Proceedings / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2016. str. 473-479 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Škrabal, S., Obradović, V., Ergović Ravančić, M. & Lovrić, K. (2016) Utjecaj vremena skladištenja čokoladne mase na promjenu reoloških svojstava čokolade. U: Katalinić, B. (ur.)5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development - Proceedings.
@article{article, author = {\v{S}krabal, Svjetlana and Obradovi\'{c}, Valentina and Ergovi\'{c} Ravan\v{c}i\'{c}, Maja and Lovri\'{c}, Kristina}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2016}, pages = {473-479}, keywords = {\v{c}okolada, reologija, emulgatori, skladi\v{s}tenje}, title = {Utjecaj vremena skladi\v{s}tenja \v{c}okoladne mase na promjenu reolo\v{s}kih svojstava \v{c}okolade}, keyword = {\v{c}okolada, reologija, emulgatori, skladi\v{s}tenje}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {\v{S}krabal, Svjetlana and Obradovi\'{c}, Valentina and Ergovi\'{c} Ravan\v{c}i\'{c}, Maja and Lovri\'{c}, Kristina}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2016}, pages = {473-479}, keywords = {chocolate, rheology, emulsifiert, storage}, title = {The impact of storage time on changes in rheological characteristics of chocolate}, keyword = {chocolate, rheology, emulsifiert, storage}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font