Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 900008

Izrada konvekcijske sušnice i njena primjena za sušenje nekih vrsta povrća i gljiva


Obradović, Valentina; Đokić, Kristijan; Ergović Ravančić, Maja; Škrabal, Svjetlana; Kovačić, Senka
Izrada konvekcijske sušnice i njena primjena za sušenje nekih vrsta povrća i gljiva // 5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development - Proceedings / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2016. str. 361-367 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 900008 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Izrada konvekcijske sušnice i njena primjena za sušenje nekih vrsta povrća i gljiva
(Production of the conventional dryer and its application to drying of some vegetables and mushrooms)

Autori
Obradović, Valentina ; Đokić, Kristijan ; Ergović Ravančić, Maja ; Škrabal, Svjetlana ; Kovačić, Senka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development - Proceedings / Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi, 2016, 361-367

Skup
5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 22.09.2016. - 24.09.2016

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
sušenje, mrkva, šampinjoni, cikla
(drying, carrot, red beet, champignon)

Sažetak
U radu je uzrađena komorna konvekcijska sušnica od dijelova dostpnih u trgovinama i na internetu. Kako bi se provjerila njena kakvoća i odredili uvjeti sušenja, upotrjebljeno je tri različite vrste namirnica: cikla, mrkva i šampinjoni. Prethodno pripremljeno povrće i gljive su rezani na kriške debljina 2 mm i 4 mm te sušeni pri temperaturama 60 °C i 75 °C. Količina vode u uzorcima tijekom sušenja je određena sušenjem na 105 °C do konstantne mase. Određene su jednadžbe krivulja brzine sušenja metodom polinomne regresije, te koeficijent korelacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi


Citiraj ovu publikaciju:

Obradović, Valentina; Đokić, Kristijan; Ergović Ravančić, Maja; Škrabal, Svjetlana; Kovačić, Senka
Izrada konvekcijske sušnice i njena primjena za sušenje nekih vrsta povrća i gljiva // 5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development - Proceedings / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2016. str. 361-367 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Obradović, V., Đokić, K., Ergović Ravančić, M., Škrabal, S. & Kovačić, S. (2016) Izrada konvekcijske sušnice i njena primjena za sušenje nekih vrsta povrća i gljiva. U: Katalinić, B. (ur.)5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development - Proceedings.
@article{article, author = {Obradovi\'{c}, Valentina and \DJoki\'{c}, Kristijan and Ergovi\'{c} Ravan\v{c}i\'{c}, Maja and \v{S}krabal, Svjetlana and Kova\v{c}i\'{c}, Senka}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2016}, pages = {361-367}, keywords = {su\v{s}enje, mrkva, \v{s}ampinjoni, cikla}, title = {Izrada konvekcijske su\v{s}nice i njena primjena za su\v{s}enje nekih vrsta povr\'{c}a i gljiva}, keyword = {su\v{s}enje, mrkva, \v{s}ampinjoni, cikla}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {Obradovi\'{c}, Valentina and \DJoki\'{c}, Kristijan and Ergovi\'{c} Ravan\v{c}i\'{c}, Maja and \v{S}krabal, Svjetlana and Kova\v{c}i\'{c}, Senka}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2016}, pages = {361-367}, keywords = {drying, carrot, red beet, champignon}, title = {Production of the conventional dryer and its application to drying of some vegetables and mushrooms}, keyword = {drying, carrot, red beet, champignon}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font