Pregled bibliografske jedinice broj: 899987
Određivanje kakvoće različitih krupica
Određivanje kakvoće različitih krupica // 3rd international conference "Vallis Aurea": Focus on regional development - Proceedings / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2012. str. 271-275 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 899987 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje kakvoće različitih krupica
(Quality determining of different meals)
Autori
Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina ; Škrabal, Svjetlana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
3rd international conference "Vallis Aurea": Focus on regional development - Proceedings
/ Katalinić, Branko - Požega : Veleučilište u Požegi, 2012, 271-275
Skup
3rd international conference "Vallis Aurea": Focus on regional development
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 05.09.2017
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
krupica, kakvoća, ekološka proizvodnja, konvencionalna proizvodnja
(meal, quality, ecological cultivation, conventional cultivation)
Sažetak
Da bi se plodovi žitarica što bolje iskoristili za prehranu prerađuju se odgovarajućim tehnološkim operacijama u razne mlinske i druge proizvode koji se direktno koriste u prehrani, za pripremu jela, poslastica, ili kao poluproizvod iz kojega se dobivaju konačni pekarski proizvodi. Cilj ovoga rada je odrediti kakvoću različitih vrsta krupica (meka pšenična, durum pšenična, kukuruzna, rižina, ječmena, ražena, pirova) na temelju kemijskih analiza udjela vode, mineralnih tvari i stupnja kiselosti. Ispitivane su krupice uzgojene na dva načina: konvencionalnim metodama i ekološkim uzgojem.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Požegi