Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 899897

Segmentacija potrošača etničke hrane


Deronja, Kristina
Segmentacija potrošača etničke hrane, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 899897 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Segmentacija potrošača etničke hrane
(SEGMENTATION OF THE ETHNICAL FOOD CONSUMERS)

Autori
Deronja, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
29.06

Godina
2017

Stranica
21

Mentor
Mesić, Željka

Neposredni voditelj
Tomić, Marina

Ključne riječi
etnička hrana, segmentacija, stavovi, potrošači
(ethnic food, segmentation, attitudes, consumers)

Sažetak
Globalizacija, razvoj turizma i internacionalne migracije doveli su do rasta konzumacije etničke hrane. Cilj istraživanja bio je utvrditi ponašanje potrošača u konzumaciji etničke hrane, stavove o etničkoj hrani te identificirati i opisati segmente na tržištu etničke hrane na temelju stavova. Anketno ispitivanje provedeno je na uzorku od 230 ispitanika. Rezultati istraživanja pokazali su da najveći udio ispitanika konzumira etničku hranu najmanje jednom tjedno. Glavni motivi za odlazak u etničke restorane su želja za upoznavanjem novih okusa i kultura. Ispitanici s pozitivnim stavovima o etničkoj hrani češće konzumiraju etničku hranu, te su spremni više platiti za jedan obrok etničke hrane u odnosu na ispitanike s negativnim i neutralnim stavovima. Ispitanici s pozitivnim stavovima daju veću važnost svim obilježjima etničke hrane. Rezultati ovog istraživanja su korisni za proizvođače etničke hrane kojima će dobiveni rezultati pomoći u prilagođavanju zahtjevima suvremenih potrošača.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Željka Mesić (mentor)

Avatar Url Marina Tomić Maksan (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Deronja, Kristina
Segmentacija potrošača etničke hrane, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Deronja, K. (2017) 'Segmentacija potrošača etničke hrane', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Deronja, Kristina}, year = {2017}, pages = {21}, keywords = {etni\v{c}ka hrana, segmentacija, stavovi, potro\v{s}a\v{c}i}, title = {Segmentacija potro\v{s}a\v{c}a etni\v{c}ke hrane}, keyword = {etni\v{c}ka hrana, segmentacija, stavovi, potro\v{s}a\v{c}i}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Deronja, Kristina}, year = {2017}, pages = {21}, keywords = {ethnic food, segmentation, attitudes, consumers}, title = {SEGMENTATION OF THE ETHNICAL FOOD CONSUMERS}, keyword = {ethnic food, segmentation, attitudes, consumers}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font