Pregled bibliografske jedinice broj: 899388
Produljeni tov pilića na farmi Pacak
Produljeni tov pilića na farmi Pacak, 2002., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 899388 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Produljeni tov pilića na farmi Pacak
(Extended chickens fattening on the farm Pacak)
Autori
Pacak, Goran
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
29.11
Godina
2002
Stranica
26
Mentor
Janječić, Zlatko
Ključne riječi
produljeni tov, pilići, proizvodni rezultati
(extended fattening, chickens, production results)
Sažetak
Imajući u vidu tradiciju našeg tržišta koje traži nešto veće pile od klasičnog brojlera s prirodno žutom bojom kože ukazuje se potreba za produljenim tovom, sa specifičnom hranidbom. S obzirom da je ovakva vrsta proizvodnje kod nas nedovoljno istražena, cilj ovog istraživanja je bio utvrditi utjecaj produljenog tova u trajanju od 52 dana na krajnji ekonomski rezultat, pri čemu su praćeni sljedeći parametri: tjelesna masa pilića, konverzija hrane, mortalitet i financijski učinak.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)