Pregled bibliografske jedinice broj: 899384
PROIZVODNI REZULTATI I OSOBINE MIŠIĆJA ZAGORSKIH PURANA U TOVU SLOBODNIM IZBOROM KRMIVA
PROIZVODNI REZULTATI I OSOBINE MIŠIĆJA ZAGORSKIH PURANA U TOVU SLOBODNIM IZBOROM KRMIVA, 2005., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 899384 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
PROIZVODNI REZULTATI I OSOBINE MIŠIĆJA ZAGORSKIH PURANA U TOVU SLOBODNIM IZBOROM KRMIVA
(PRODUCTION RESULTS AND CHARACTERISTICS OF MUSCLE OF ZAGORJE TURKEY IN FREE CHOICE FEEDING)
Autori
Županić, Damir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
09.09
Godina
2005
Stranica
122
Mentor
Janječić, Zlatko
Ključne riječi
zagorski puran, mišići, slobodan izbor krmiva
(zagorje turkey, muscles, free choice feeding)
Sažetak
U dosadašnjem višestoljetnom uzgoju zagorskih purana nije ustrojena tehnologija hranidbe niti je definirana kakvoća njihova mesa, te je pristupnik ponukan dosadašnjim navodima iz literature o uzgoju zagorskih purana, postavio cilj istraživanja: utvrditi međusobnu povezanost i utjecaj smanjenih nivoa sirovih bjelančevina u hrani za purane u razdoblju 0-8 tjedana, slobodnog izbora krmiva, te restriktivne hranidbe u dobi od 3. do 6. mjeseca na tjelesnu masu, konverziju hrane, mortalitet, klaoničke pokazatelje te kemijski sastav, histokemijske i histomorfološke osobine mišićja zagorskih purana.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb