Pregled bibliografske jedinice broj: 899250
Trešnja-nutritivna vrijednost i morfološke karakteristike plodova
Trešnja-nutritivna vrijednost i morfološke karakteristike plodova, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 899250 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Trešnja-nutritivna vrijednost i morfološke karakteristike plodova
(Sweet Cherry-nutritional value and morphological characteristics of fruits)
Autori
Hozjan, Ivan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.07
Godina
2015
Stranica
32
Mentor
Čmelik, Zlatko
Neposredni voditelj
Batelja Lodeta, Kristina
Ključne riječi
trešnja, morfološka svojstva plodova, nutritivna vrijednost
(sweet cherry, morphological properties of fruits, nutritional value)
Sažetak
Trešnja (Prunus avium L.) je višegodišnja drvenasta voćna vrsta koja se uzgaja radi ploda koji se koristi u ljudskoj prehrani u svježem stanju i raznim prerađevinama kao zdrava i niskokalorična namirnica, koja je izvor vitamina, minerala, antocijanskih glikozida, melatonina i flavonoida. U radu su izneseni navodi iz literature vezani za nutritivnu vrijednost trešnje, rezultati mjerenja morfoloških karakteristika i subjektivne procjene organoleptičkih svojstava plodova pojedinih autohtonih i introduciranih sorata trešnje uzgojenih na Fakultetskom dobru Agronomskog fakulteta u Zagrebu i njihova usporedba
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb