Pregled bibliografske jedinice broj: 899249
Učinci hranidbe na proizvodnost i kvalitetu mesa peradi
Učinci hranidbe na proizvodnost i kvalitetu mesa peradi, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 899249 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Učinci hranidbe na proizvodnost i kvalitetu mesa peradi
(Effects of nutrition on the productivity and quality of poultry meat)
Autori
Kaštelanac, Ivan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
25.09
Godina
2013
Stranica
19
Mentor
Janječić, Zlatko
Ključne riječi
hranidba, proizvodnost, kvaliteta mesa, perad
(nutrition, productivity, meat quality, poultry)
Sažetak
Posljednjih se godina u uzgoju i tovu različitih vrsta peradi osim kvantitativnim pokazateljima, velika pozornost posvećuje kvaliteti mesa te njegovom utjecaju na zdravlje ljudi. Pri tome se najčešće provodi restriktivna hranidba te obogaćivanje krmnih smjesa krmivima koja doprinose poboljšanju nutritivne vrijednosti mesa. Cilj ovog rada bio je iz dostupne literature utvrditi načine koji dovode do poboljšanja kvalitete peradskog mesa, a da se pri tome ne narušavaju ostali proizvodni pokazatelji.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)