Pregled bibliografske jedinice broj: 899207
Utjecaj probiotika, prebiotika i simbiotika na proizvodnju i kvalitetu mesa kod brojlera
Utjecaj probiotika, prebiotika i simbiotika na proizvodnju i kvalitetu mesa kod brojlera, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 899207 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj probiotika, prebiotika i simbiotika na proizvodnju i kvalitetu mesa kod brojlera
(Influence of probiotics, prebiotics and symbiotics on the production and quality of meat in broilers)
Autori
Sever Cuglin, Marko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
24.09
Godina
2014
Stranica
20
Mentor
Janječić, Zlatko
Ključne riječi
brojleri, probiotik, prebiotik, simbiotik
(broilers, probiotics, prebiotics, simbiotics)
Sažetak
Zabrana antibiotika kao promotora rasta predstavlja veliki izazov u hranidbi peradi te time iziskuje potrebu za pronalaskom alternativnih dodataka stočnoj hrani koji bi spriječili kolonizaciju patogenih bakterija u probavnom sustavu peradi. Cilj ovog završnog rada bio je iz dostupnih literaturnih podataka istražiti utjecaj probiotika, prebiotika i simbiotika na proizvodnju i kvalitetu mesa kod brojlera.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)