Pregled bibliografske jedinice broj: 899203
Mogućnost korištenja prerađenih animalnih proteina u hranidbi peradi
Mogućnost korištenja prerađenih animalnih proteina u hranidbi peradi, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 899203 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mogućnost korištenja prerađenih animalnih proteina u hranidbi peradi
(Possibility of using processed animal proteins in poultry feeding)
Autori
Marušić, Daria
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
24.09
Godina
2014
Stranica
25
Mentor
Janječić, Zlatko
Ključne riječi
mesno-koštano brašno, animalni proteini, krmiva
(meat-bone meal, animal proteins, feedstuffs)
Sažetak
Rmiva animalnog porijekla se koriste više desetljeća u cilju osiguravanja esencijalnih aminokiselina. Odlikuju se visokim postotkom proteina velike biološke vrijednosti. Zbog sve veći cijena ostalih proteinskih krmiva biljnog porijekla i u zemljama EU se razmišlja o ponovnoj mogućnosti korištenja animalnih proteina u hranidbi životinja Cilj ovog rada bio je utvrditi kako krmiva animalnog podrijetla utječu na rast peradi te kakva je kvaliteta mesa peradi nakon hranidbe navedenim krmivima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)