Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 899112

Utjecaj modificiranih ugljikohidrata stijenke kvasca na proizvodnju pilića u tovu


Madjeruh, Marija
Utjecaj modificiranih ugljikohidrata stijenke kvasca na proizvodnju pilića u tovu, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 899112 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj modificiranih ugljikohidrata stijenke kvasca na proizvodnju pilića u tovu
(Influence of modified yeast carbohydrates from cell wall during chicken fattening)

Autori
Madjeruh, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
27.10

Godina
2016

Stranica
25

Mentor
Pintar, Jasna

Ključne riječi
modificirani ugljikohidrati, proizvodni rezultati, tovni pilići
(modified carbohydrates, production results, broiler chickens)

Sažetak
Cilj istraživanja bio je utvrditi utjecaj modificiranih ugljikohidrata stijenke kvasca u krmnim smjesama na proizvodne rezultate pilića u tovu. Korištena su 300 muških jednodnevnih pilića hibrida Ross 308 koji su slučajnim odabirom smješteni u 2 skupine sa 6 ponavljanja. Tokom istraživanja pilići iz kontrolne skupine bili su hranjeni starterom s 24, 0 % SB (14 dana), finišerom I s 21, 0 % SB (14 dana) i finišerom II s 20, 0 % SB (10 dana). Pilići u pokusnoj skupini su hranjeni istom smjesom kao kontrolna skupina s dodatkom modificiranih ugljikohidrata. U starter je dodano 800 g, finišer I 400 g, a u finišer II 200 g po toni krmne smjese. Prilikom promjene smjesa, pilići su vagani. Prosječne tjelesne mase pilića na kraju istraživanja su bile 2808, 86 g u kontrolnoj i 2880, 42 g u pokusnoj skupini. Konverzija krmnih smjesa je iznosila 1, 58 i 1, 56 kg/kg tjelesne mase u kontrolnoj i pokusnoj skupini. Pošto su tjelesne mase u pokusnoj skupini veće za 2, 62 %, ali ne statistički značajne, a konverzija niža za 1, 27 % (p>0, 05), preporučuje se korištenje modificiranih ugljikohidrata stijenke kvasca u krmnim smjesama za hranidbu pilića.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jasna Pintar (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Madjeruh, Marija
Utjecaj modificiranih ugljikohidrata stijenke kvasca na proizvodnju pilića u tovu, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Madjeruh, M. (2016) 'Utjecaj modificiranih ugljikohidrata stijenke kvasca na proizvodnju pilića u tovu', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Madjeruh, Marija}, year = {2016}, pages = {25}, keywords = {modificirani ugljikohidrati, proizvodni rezultati, tovni pili\'{c}i}, title = {Utjecaj modificiranih ugljikohidrata stijenke kvasca na proizvodnju pili\'{c}a u tovu}, keyword = {modificirani ugljikohidrati, proizvodni rezultati, tovni pili\'{c}i}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Madjeruh, Marija}, year = {2016}, pages = {25}, keywords = {modified carbohydrates, production results, broiler chickens}, title = {Influence of modified yeast carbohydrates from cell wall during chicken fattening}, keyword = {modified carbohydrates, production results, broiler chickens}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font