Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 899097

Tehnološke i zakonske mogućnosti korekcije mošta i vina


Babić, Iva
Tehnološke i zakonske mogućnosti korekcije mošta i vina, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 899097 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnološke i zakonske mogućnosti korekcije mošta i vina
(Technological and legal options of must and wine corrections)

Autori
Babić, Iva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.09

Godina
2017

Stranica
22

Mentor
Jagatić Korenika, Ana-Marija

Ključne riječi
vino ; mošt ; tehnološke korekcije ; zakonodavne odredbe
(wine ; must ; technological corrections ; law regulations)

Sažetak
Kemijski sastav mošta i vina određuje njihovu kakvoću i senzorna svojstva. Obzirom da se kemijski spojevi formiraju već u samom grožđu, za kvalitetan mošt i vino vrlo je važno imati grožđe optimalne kakvoće. Ovisno o uvjetima dozrijevanja grožđa, koji se mogu razlikovati od godine do godine i mogu biti bolji ili lošiji od optimalnih, mijenja se i kemijski sastav mošta. Suvremena vinarska tehnologija nam omogućuje pristup različitim metodama korekcije mošta i vina, pri čemu ih zakonodavstvo regulira i ograničava. Na taj način se sprječava daljnja degradacija vina, uz istovremeno povećavanje kakvoća. Korekcije obuhvaćaju postupke pojačavanja, doslađivanja, dokiseljavanja i otkiseljavanja mošta ili vina, djelomičnu dealkoholizaciju te ionsku stabilizaciju vina u određenim okolnostima i pod zakonski određenim uvjetima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Babić, Iva
Tehnološke i zakonske mogućnosti korekcije mošta i vina, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Babić, I. (2017) 'Tehnološke i zakonske mogućnosti korekcije mošta i vina', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Babi\'{c}, Iva}, year = {2017}, pages = {22}, keywords = {vino, mo\v{s}t, tehnolo\v{s}ke korekcije, zakonodavne odredbe}, title = {Tehnolo\v{s}ke i zakonske mogu\'{c}nosti korekcije mo\v{s}ta i vina}, keyword = {vino, mo\v{s}t, tehnolo\v{s}ke korekcije, zakonodavne odredbe}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Babi\'{c}, Iva}, year = {2017}, pages = {22}, keywords = {wine, must, technological corrections, law regulations}, title = {Technological and legal options of must and wine corrections}, keyword = {wine, must, technological corrections, law regulations}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font