Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 899094

Postupak maceracije u proizvodnji bijelih vina


Hapač, Karla
Postupak maceracije u proizvodnji bijelih vina, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 899094 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Postupak maceracije u proizvodnji bijelih vina
(The process of maceration in the production of white wines)

Autori
Hapač, Karla

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.09

Godina
2017

Stranica
25

Mentor
Jagatić Korenika, Ana-Marija

Ključne riječi
maceracija ; polifenolni spojevi ; aromatski spojevi ; bijelo vino ; pred-fermentacijska faza
(maceration ; polyphenol compounds ; aromatic compounds ; white wine ; pre-fermentation phase)

Sažetak
Maceracija kao tehnološki postupak u proizvodnji bijelih vina počela se primjenjivati u novije vrijeme jer su uočeni pozitivni učinci na povećanje koncentracije polifenolnih i aromatskih spojeva koji mogu doprinijeti konačnoj kakvoći bijelih vina. Polifenolni spojevi koji se ekstrahiraju tijekom procesa vinifikacije potječu iz različitih dijelova vinove loze, a istraživanjima se potvrdilo kako utječu na boju i okus vina te imaju pozitivno djelovanje na ljudsko zdravlje. U proizvodnji bijelih vina primjenjuje se hladna maceracija u pred-fermentacijskoj fazi, što podrazumijeva hladno maceriranje masulja od zdravoga grožđa pri nižoj temperaturi u relativno kratkom periodu prije prešanja i alkoholne fermentacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Hapač, Karla
Postupak maceracije u proizvodnji bijelih vina, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Hapač, K. (2017) 'Postupak maceracije u proizvodnji bijelih vina', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Hapa\v{c}, Karla}, year = {2017}, pages = {25}, keywords = {maceracija, polifenolni spojevi, aromatski spojevi, bijelo vino, pred-fermentacijska faza}, title = {Postupak maceracije u proizvodnji bijelih vina}, keyword = {maceracija, polifenolni spojevi, aromatski spojevi, bijelo vino, pred-fermentacijska faza}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Hapa\v{c}, Karla}, year = {2017}, pages = {25}, keywords = {maceration, polyphenol compounds, aromatic compounds, white wine, pre-fermentation phase}, title = {The process of maceration in the production of white wines}, keyword = {maceration, polyphenol compounds, aromatic compounds, white wine, pre-fermentation phase}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font