Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 89909

Utjecaj globalizacije na ponudu usluga prehrane u turističkom ugostiteljstvu


Franjic, Zoran
Utjecaj globalizacije na ponudu usluga prehrane u turističkom ugostiteljstvu // Ekonomska globalizacija i razvoj u malim zemljama Europe / Božina, Lovre; Krbec, Denisa (ur.).
Pula: Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, 2001. str. 147-156 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 89909 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj globalizacije na ponudu usluga prehrane u turističkom ugostiteljstvu
(The effect of globalisation on tourist catering services offer)

Autori
Franjic, Zoran

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Ekonomska globalizacija i razvoj u malim zemljama Europe / Božina, Lovre; Krbec, Denisa - Pula : Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, 2001, 147-156

Skup
Ekonomska globalizacija i razvoj u malim zemljama Europe

Mjesto i datum
Pula, Hrvatska, 19.10.2000. - 20.10.2000

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
globalizacija; usluge prehrane; turističko ugostiteljstvo
(globalisation; catering services; tourist industry)

Sažetak
At begininning of the 21 st century changes are happening in all human activities in the world. They are especially evident in the activities which are more exposed to global processes. One of these is certainly tourism and the complementing hospitality and catering industry. Countries with renown cuisines: France, ltaly, Hungary, China, Mexico, Argentina, will certainly pose a greater resistence to standardization but will smaller tourist destinations such as Croatia, Malta, Slovenia, Bulgaria and Romania manage to defend themselves from these consequences of globalization? Therefore, it is the purpose of this paper to find whether in this game the small, original, warm, intimate catering places will be victorius, will they be loosing from the standardized, big, cold catering systems or will they both continue to tightly squeeze on these markets.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Zoran Franjić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Franjic, Zoran
Utjecaj globalizacije na ponudu usluga prehrane u turističkom ugostiteljstvu // Ekonomska globalizacija i razvoj u malim zemljama Europe / Božina, Lovre; Krbec, Denisa (ur.).
Pula: Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, 2001. str. 147-156 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Franjic, Z. (2001) Utjecaj globalizacije na ponudu usluga prehrane u turističkom ugostiteljstvu. U: Božina, L. & Krbec, D. (ur.)Ekonomska globalizacija i razvoj u malim zemljama Europe.
@article{article, author = {Franjic, Zoran}, year = {2001}, pages = {147-156}, keywords = {globalizacija, usluge prehrane, turisti\v{c}ko ugostiteljstvo}, title = {Utjecaj globalizacije na ponudu usluga prehrane u turisti\v{c}kom ugostiteljstvu}, keyword = {globalizacija, usluge prehrane, turisti\v{c}ko ugostiteljstvo}, publisher = {Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirkovi\'{c} Sveu\v{c}ili\v{s}ta Jurja Dobrile u Puli}, publisherplace = {Pula, Hrvatska} }
@article{article, author = {Franjic, Zoran}, year = {2001}, pages = {147-156}, keywords = {globalisation, catering services, tourist industry}, title = {The effect of globalisation on tourist catering services offer}, keyword = {globalisation, catering services, tourist industry}, publisher = {Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirkovi\'{c} Sveu\v{c}ili\v{s}ta Jurja Dobrile u Puli}, publisherplace = {Pula, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font