Pregled bibliografske jedinice broj: 899087
Bolesti vina uzrokovane radom anaerobnih mikroorganizama
Bolesti vina uzrokovane radom anaerobnih mikroorganizama, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 899087 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Bolesti vina uzrokovane radom anaerobnih mikroorganizama
(Wine faults caused by anaerobic microorganisms)
Autori
Grubišić, Antonija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
22.09
Godina
2017
Stranica
22
Mentor
Jagatić Korenika, Ana-Marija
Ključne riječi
vino ; bolesti ; mikroorganizmi ; anaerobi
(wine ; faults ; microorganisms ; anaerobics)
Sažetak
Vino je alkoholno piće podložno kvarenju. Bolesti vina uzrokuju mikroorganizmi koji mogu biti aerobni ili anaerobni. Predstavnici anaerobnih mikroorganizama vina su bakterije rodova Oenococcus (Leuconostoc), Pediococcus te Lactobacillus i kvasci roda Brettanomyces. Vina se od bolesti mogu zaštiti kontroliranim procesom vinifikacije i drugim preventivnim mjerama.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)