Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 898980

Tradicijska kuhinja kao turistička atrakcija ruralnog područja – stavovi proizvođača i ruralnih turista


Penić, Josipa
Tradicijska kuhinja kao turistička atrakcija ruralnog područja – stavovi proizvođača i ruralnih turista, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 898980 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tradicijska kuhinja kao turistička atrakcija ruralnog područja – stavovi proizvođača i ruralnih turista
(Traditional cuisine as a tourist attraction of rural areas – attitudes of producers and rural tourists)

Autori
Penić, Josipa

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
26.09

Godina
2016

Stranica
56

Mentor
Cerjak, Marija

Ključne riječi
agroturizam, ruralni razvoj, tradicijska kuhinja, turističa atrakcija
(agrotourism, rural development, traditional food, touristic atraction)

Sažetak
Odlazak na agroturizam predstavlja odmor i opuštanje od svakodnevne buke i stresnog života u gradu i na poslu. Također, osim odmora i opuštanja, drugi motiv je druženje s obitelji i prijateljima. Kušanje tradicijske hrane predstavlja jedan od tri najčešća razloga za posjet agrotururističkim gospodarstvima. Tradicijska kuhinja predstavlja pripremu i konzumiranje hrane od tradicijskih sirovina i na tradicijski način koji je prenošen s generacije na generaciju. Iako danas, posebice u urbanim sredinama, prevladava moderna kuhinja, tradicijska kuhinja u posljenje vrijeme postaje sve zanimljivija posebice turistima koji sve više cijene tradicionalnu gastronomsku ponudu. To predstavlja dobru priliku za razvoj turizma pri čemu su ruralna područja idealne destinacije za maksimalno iskorištavanja potencijala tradicijske kuhinje. U ovom radu su analizirani stavovi i mišljenja osoba koje se bave agroturizmom kao i stavovi i mišljenja posjetitelja seoskih imanja ili restorana u ruralnim krajevima o važnosti tradicijske kuhinje kao turističke atrakcije u ruralnim krajevima.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marija Cerjak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Penić, Josipa
Tradicijska kuhinja kao turistička atrakcija ruralnog područja – stavovi proizvođača i ruralnih turista, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Penić, J. (2016) 'Tradicijska kuhinja kao turistička atrakcija ruralnog područja – stavovi proizvođača i ruralnih turista', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Peni\'{c}, Josipa}, year = {2016}, pages = {56}, keywords = {agroturizam, ruralni razvoj, tradicijska kuhinja, turisti\v{c}a atrakcija}, title = {Tradicijska kuhinja kao turisti\v{c}ka atrakcija ruralnog podru\v{c}ja – stavovi proizvo\dja\v{c}a i ruralnih turista}, keyword = {agroturizam, ruralni razvoj, tradicijska kuhinja, turisti\v{c}a atrakcija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Peni\'{c}, Josipa}, year = {2016}, pages = {56}, keywords = {agrotourism, rural development, traditional food, touristic atraction}, title = {Traditional cuisine as a tourist attraction of rural areas – attitudes of producers and rural tourists}, keyword = {agrotourism, rural development, traditional food, touristic atraction}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font