Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 898935

Sredstva za dezinfekciju u prehrambenoj industriji


Puškarić, Ela
Sredstva za dezinfekciju u prehrambenoj industriji, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 898935 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sredstva za dezinfekciju u prehrambenoj industriji
(Disinfectants in food industry)

Autori
Puškarić, Ela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
28.09

Godina
2017

Stranica
19

Mentor
Ačkar, Đurđica

Ključne riječi
sigurnost hrane ; prehrambena industrija ; patogeni mikroorganizmi ; dezinfekcija
(food safety ; food industry ; pathogenic microorganisms ; disinfection)

Sažetak
Prehrambena industrija je tijekom proteklih godina evoluirala u svim aspektima, poput unapređenja kvalitete sirovina, procesa proizvodnje, strojeva, ambalažnih pakiranja, ali najbitnije od svega toga je veliki pomak u sanitaciji. Sanitacija u prehrambenoj industriji od iznimne je važnosti zbog očuvanja kvalitete hrane i sprječavanja njenog kvarenja. Uključuje dva procesa: čišćenje i dezinfekciju. Najčešći uzročnici smanjenja kvalitete i kvarenja hrane su patogeni mikroorganizmi koje uspješno možemo ukloniti odabirom najpogodnijih dezinfekcijskih sredstava. U ovom radu su opisana kemijska dezinfekcijska sredstva koja se najčešće upotrebljavaju, kakav je njihov utjecaj, odnosno prednosti i nedostaci pojedinog sredstva, rezidue i otpornost na različite vrste mikroorganizama te provedba sanitacije u prehrambenoj industriji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Đurđica Ačkar (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Puškarić, Ela
Sredstva za dezinfekciju u prehrambenoj industriji, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Puškarić, E. (2017) 'Sredstva za dezinfekciju u prehrambenoj industriji', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pu\v{s}kari\'{c}, Ela}, year = {2017}, pages = {19}, keywords = {sigurnost hrane, prehrambena industrija, patogeni mikroorganizmi, dezinfekcija}, title = {Sredstva za dezinfekciju u prehrambenoj industriji}, keyword = {sigurnost hrane, prehrambena industrija, patogeni mikroorganizmi, dezinfekcija}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pu\v{s}kari\'{c}, Ela}, year = {2017}, pages = {19}, keywords = {food safety, food industry, pathogenic microorganisms, disinfection}, title = {Disinfectants in food industry}, keyword = {food safety, food industry, pathogenic microorganisms, disinfection}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font