Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 898923

Proizvodnja čokolade u tvornici Kandit


Tomljenović, Stjepana
Proizvodnja čokolade u tvornici Kandit, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 898923 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja čokolade u tvornici Kandit
(Chocolate production in Kandit factory)

Autori
Tomljenović, Stjepana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
29.09

Godina
2017

Stranica
17

Mentor
Ačkar, Đurđica

Ključne riječi
čokolada ; kakaovo zrno ; zamjes ; valcanje ; končiranje
(chocolate ; cocoa beans ; blending ; refining ; conching)

Sažetak
U ovome radu prikazana je obrada kakaova zrna kao osnovne sirovine za proizvodnju čokolade. Također, prikazana je i proizvodnja čokolade. U prvom dijelu rada opisan je prijem i obrada kakaova zrna. Obrada kakaova zrna je važna i uključuje čišćenje zbog postizanja dobre kakvoće kakaovih proizvoda i sprječavanje oštećenja strojeva i opreme, prženje kakaova zrna koje podrazumijeva termičku obradu očišćenih kakaovih zrna, drobljenje kakaova zrna i odvajanje ljuske od kakaova zrna. Nakon toga, slijedi izrada kakaova praha i kakaova maslaca te na kraju izrada čokoladne mase. U drugom dijelu rada opisani su postupci koji uključuju pripremu zamjesa, valcanje i končiranje. Priprema zamjesa je izrada smjese sastojaka čokoladne mase miješanjem sirovina. Valcanje je postupak usitnjavanja krutih čestica bezmasne suhe tvari čokoladne mase, a končiranje je završni skup procesa koji dovode do razvoja željene čokoladne arome. Nakon izrade čokoladnih masa slijedi njihovo pakiranje i skladištenje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Đurđica Ačkar (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Tomljenović, Stjepana
Proizvodnja čokolade u tvornici Kandit, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Tomljenović, S. (2017) 'Proizvodnja čokolade u tvornici Kandit', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Tomljenovi\'{c}, Stjepana}, year = {2017}, pages = {17}, keywords = {\v{c}okolada, kakaovo zrno, zamjes, valcanje, kon\v{c}iranje}, title = {Proizvodnja \v{c}okolade u tvornici Kandit}, keyword = {\v{c}okolada, kakaovo zrno, zamjes, valcanje, kon\v{c}iranje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Tomljenovi\'{c}, Stjepana}, year = {2017}, pages = {17}, keywords = {chocolate, cocoa beans, blending, refining, conching}, title = {Chocolate production in Kandit factory}, keyword = {chocolate, cocoa beans, blending, refining, conching}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font