Pregled bibliografske jedinice broj: 898384
Handbook of Milk of Non-Bovine Mammals
Handbook of Milk of Non-Bovine Mammals, 2017 (monografija)
CROSBI ID: 898384 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Handbook of Milk of Non-Bovine Mammals
Autori
Wendorff, William, L. ; Kalit, Samir
Ostali urednici
Park, Young W. ; Haenlein George F.W. ; Wendorff, William L
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, znanstvena
Izdavač
Wiley-Blackwell
Godina
2017
Stranica
222-260
ISBN
9781119110309
Ključne riječi
milk, non-bovine mammals, processing, sheep milk
Sažetak
Knjiga prikazuje raspoloživost, sastav i tehnologiju proizvodnje mlijeka u svijetu od sisavaca koji nisu goveda. Knjiga obrađuje osam vrsta mlijeka domaćih životinja: kozje, ovčje, bivolje, kobilje, devino mlijeko, mlijeko jaka, soba, krmače i ostalih manje značajnih vrsta ne-goveda kao i humano mlijeko. Knjiga predstavlja nadograđeno prvo izdanje, s obzirom da su od 2006. godine, kada je izašlo prvo izdanje, u znanosti proizašle mnoge nove spoznaje koje su ugrađene u ovo izdanje. Ova knjiga naglašava važnost ne-goveđeg mlijeka u svijetu različitih klimatskih i zemljopisnih područja. Potrošači suvremenog društva traže nove raznovrsnije, sofisticiranije i nutritivno vrijednije namirnice što ovoj knjizi daje veliki značaj.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Kemija, Biologija, Poljoprivreda (agronomija)
Napomena
U knjizi je autor Kalit Samir zajedno s Wendorffom Williamom L. napisao poglavlje Processing of Sheep Milk.