Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 898360

Povezanost socio-demografskih obilježja i konzumacije hrane tijekom radnog vremena


Korda, Lucija
Povezanost socio-demografskih obilježja i konzumacije hrane tijekom radnog vremena, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 898360 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Povezanost socio-demografskih obilježja i konzumacije hrane tijekom radnog vremena
(Relationship between socio-demographic characteristics and food consumption with working time)

Autori
Korda, Lucija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.09

Godina
2017

Stranica
26

Mentor
Mesić, Željka

Neposredni voditelj
Tomić, Marina

Ključne riječi
ponašanje potrošača, hrana, radno vrijeme
(consumer behavior, food, working hours)

Sažetak
Cilj istraživanja bio je utvrditi ponašanje potrošača u konzumaciji hrane tijekom radnog vremena te ispitati povezanost socio-demografskih obilježja ispitanika i njihova ponašanja u konzumaciji hrane tijekom radnog vremena. Anketno ispitivanje provedeno je na uzorku od 206 ispitanika. Rezultati istraživanja pokazali su kako većina ispitanika konzumira od 3 do 5 obroka na dan, pri čemu tijekom radnog vremena najčešće konzumiraju pekarske obroke. Gotovo polovica ispitanika u prosjeku na hranu koju konzumiraju tijekom radnog vremena dnevno troši između 16 i 30 kuna. Gotovo 55% ispitanika kao najčešći razlog nekonzumiranja kuhane hrane za vrijeme radnog vremena navodi nedostatak vremena za pripremu kuhane hranu. Kuhanu hranu bi više konzumirali za vrijeme ranog vremena da je dostupnija. Muškarci u većem udjelu tijekom radnog vremena odabiru brzu hranu, gazirana pića i pekarske proizvode u odnosu na žene. S druge strane žene češće konzumiraju voće. Mlađi ispitanici (18-29 godina) češće konzumiraju brzu hranu tijekom radnog vremena u odnosu na starije ispitanike. Rezultati ovog istraživanja korisni su kreatorima zdravstvene politike za izradu i promidžbu zdravstvenih poruka u svrhu promjene navika konzumacije hrane tijekom radnog vremena.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Željka Mesić (mentor)

Avatar Url Marina Tomić Maksan (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Korda, Lucija
Povezanost socio-demografskih obilježja i konzumacije hrane tijekom radnog vremena, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Korda, L. (2017) 'Povezanost socio-demografskih obilježja i konzumacije hrane tijekom radnog vremena', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Korda, Lucija}, year = {2017}, pages = {26}, keywords = {pona\v{s}anje potro\v{s}a\v{c}a, hrana, radno vrijeme}, title = {Povezanost socio-demografskih obilje\v{z}ja i konzumacije hrane tijekom radnog vremena}, keyword = {pona\v{s}anje potro\v{s}a\v{c}a, hrana, radno vrijeme}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Korda, Lucija}, year = {2017}, pages = {26}, keywords = {consumer behavior, food, working hours}, title = {Relationship between socio-demographic characteristics and food consumption with working time}, keyword = {consumer behavior, food, working hours}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font