Pregled bibliografske jedinice broj: 898313
Nedostaci proizvodnje peršina u Hrvatskoj
Nedostaci proizvodnje peršina u Hrvatskoj // Gospodarski list, 2016 (2016), 4; 14-15 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 898313 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Nedostaci proizvodnje peršina u Hrvatskoj
(Disadvantages of parsley production in Croatia)
Autori
Očić, Vesna
Izvornik
Gospodarski list (0350-3100) 2016
(2016), 4;
14-15
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
ekonomičnost, peršin
(economy, parsley)
Sažetak
Peršin je povrće koje se svakodnevno koristi u domaćinstvima i koje ostvaruje visoku prodajnu cijenu, kako u svježem tako i u suhom stanju. Budući da se radi o povrću koje je neophodno potrebno prehrambenoj industriji, proizvođači bi trebali uložiti napore u međusobno udruživanje, kako bi osigurali dovoljne količine standardiziranog povrća, u rokovima koji su industriji potrebni. Međusobnim udruživanjem proizvođači bi mogli riješiti i problem nedostatka hladnjača i sušara, i time povećati ekonomičnost svoje proizvodnje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija