Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 898305

Utjecaj temperature i svjetlosnog režima na proizvodne rezultate tovnih kunića


Horčička, Marina
Utjecaj temperature i svjetlosnog režima na proizvodne rezultate tovnih kunića, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 898305 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj temperature i svjetlosnog režima na proizvodne rezultate tovnih kunića
(Influence of temperature and light regime on the production results of fattening rabbits)

Autori
Horčička, Marina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.07

Godina
2016

Stranica
22

Mentor
Janječić, Zlatko

Ključne riječi
temperatura, svjetlosni režim, proizvodni rezultati, tov kunića
(temperature, light regime, production results, rabbit fattening)

Sažetak
U tovu kunića koriste se razne metode i vrste hranidbe kako bi se postigli što bolji proizvodni rezultati. Najbitniji faktor u tovu kunića jest hranidba. Hranidba tovnih kunića zasniva se na omjeru proteina i energije u obroku, omjer mora biti konstantan i optimalan kako bi regulirao apetit i davao zadovoljavajuće rezultate. Posljednjih godina posebna pažnja posvetila se proučavanju hranjivih tvari i njihovog dodatka stočnoj hrani, te pronalasku novih alternativnih sastojaka, sve u svrhu poboljšanja kvalitete mesa i utjecanja na organoleptička svojstva mesa. Cilj ovog rada bio je napraviti pregled hranjivih tvari i krmiva koja se koriste u tovu kunića, te njihov utjecaj na kuniće i konačan produkt, meso. Meso, kao glavni proizvod proizvodnje kunića, dragocjen je protein u ljudskoj prehrani iz tog razloga napisani su mnogobrojni literaturni radovi, i napravljena mnoga istraživanja na temu poboljšanja kvalitete i karakteristika mesa. Glavni čimbenik jest hranidba. Pravilna i potpuna hranidba, obogaćena dodacima, djeluje pozitivno na zdravlje, konverziju hrane i ostvaruje veće dnevne priraste kunića u tovu i ima velik utjecaj na organoleptička svojstva mesa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Zlatko Janječić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Horčička, Marina
Utjecaj temperature i svjetlosnog režima na proizvodne rezultate tovnih kunića, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Horčička, M. (2016) 'Utjecaj temperature i svjetlosnog režima na proizvodne rezultate tovnih kunića', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Hor\v{c}i\v{c}ka, Marina}, year = {2016}, pages = {22}, keywords = {temperatura, svjetlosni re\v{z}im, proizvodni rezultati, tov kuni\'{c}a}, title = {Utjecaj temperature i svjetlosnog re\v{z}ima na proizvodne rezultate tovnih kuni\'{c}a}, keyword = {temperatura, svjetlosni re\v{z}im, proizvodni rezultati, tov kuni\'{c}a}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Hor\v{c}i\v{c}ka, Marina}, year = {2016}, pages = {22}, keywords = {temperature, light regime, production results, rabbit fattening}, title = {Influence of temperature and light regime on the production results of fattening rabbits}, keyword = {temperature, light regime, production results, rabbit fattening}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font