Pregled bibliografske jedinice broj: 898304
Isplati li se uzgajati patlidžan?
Isplati li se uzgajati patlidžan? // Gospodarski list, 2016 (2016), 8; 14-15 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 898304 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Isplati li se uzgajati patlidžan?
(Is it worthwhile to grow eggplant?)
Autori
Očić, Vesna
Izvornik
Gospodarski list (0350-3100) 2016
(2016), 8;
14-15
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
ekonomičnost, patliđan
(economy, eggplant)
Sažetak
Patlidžan još uvijek nije povrće koje se u Hrvatskoj konzumira u većim količinama, što bi svakako trebalo promijeniti isticanjem njegovih korisnih svojstava. Povećanjem konzumacije povećala bi se i njegova proizvodnja, za što imamo idealne uvjete u mediteranskom dijelu Hrvatske. Patlidžan se tradicionalno prerađuje u ajvar, zajedno s paprikom, pa bi povrćari koji proizvode papriku trebali nuditi i patlidžan u svojem asortimanu. Prerada ujedno proizvođačima može omogućiti i bolju zaradu, posebno ako se prerađevine rade na tradicionalan način, od ekoloških namirnica, što kupci cijene i spremni su više platiti. Pri proizvodnji treba osigurati dovoljno radne snage, budući da se patlidžan bere višekratno.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija