Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 898276

Sortiment kupusa za kiseljenje za područje Ogulina


Mihaljević, Damir
Sortiment kupusa za kiseljenje za područje Ogulina, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 898276 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sortiment kupusa za kiseljenje za područje Ogulina
(Assortment of cabbage for sauerkraut production in Ogulin County)

Autori
Mihaljević, Damir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.09

Godina
2017

Stranica
20

Mentor
Benko, Božidar

Ključne riječi
Ogulinski kiseli kupus, morfološka i kvalitativna svojstva, klima
(Ogulin sauerkraut, morphological and qualitative attributes, climate)

Sažetak
Rad obuhvaća pregled odlika ogulinskog kupusa, od morfoloških i bioloških svojstava kupusa, tehnologije uzgoja pa sve do pakiranja i transporta gotovog proizvoda. Ogulinski kupus odlikuju specifične karakteristike povezane sa zemljopisnim područjem. Iako klima pogoduje razvitku ove poljoprivredne kulture, vrlo je bitno vrijeme i način sadnje kao i sam postupak proizvodnje, što je detaljno razrađeno u ovom radu. Važno je spomenuti štetnike i bolesti s kojima se uzgajivači suočavaju kako bi sačuvali kvalitetu, a samim time tradiciju Ogulinskog kiselog kupusa priznatog od strane Europske unije kao proizvod upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla pri EU pod nazivom Ogulinski kiseli kupus/Ogulinsko kiselo zelje (ZOI).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Božidar Benko (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mihaljević, Damir
Sortiment kupusa za kiseljenje za područje Ogulina, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Mihaljević, D. (2017) 'Sortiment kupusa za kiseljenje za područje Ogulina', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mihaljevi\'{c}, Damir}, year = {2017}, pages = {20}, keywords = {Ogulinski kiseli kupus, morfolo\v{s}ka i kvalitativna svojstva, klima}, title = {Sortiment kupusa za kiseljenje za podru\v{c}je Ogulina}, keyword = {Ogulinski kiseli kupus, morfolo\v{s}ka i kvalitativna svojstva, klima}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mihaljevi\'{c}, Damir}, year = {2017}, pages = {20}, keywords = {Ogulin sauerkraut, morphological and qualitative attributes, climate}, title = {Assortment of cabbage for sauerkraut production in Ogulin County}, keyword = {Ogulin sauerkraut, morphological and qualitative attributes, climate}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font