Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 898254

Utjecaj dodatka algi u krmne smjese kokoši nesilica na kvalitetu jaja


Tolić, Antonela
Utjecaj dodatka algi u krmne smjese kokoši nesilica na kvalitetu jaja, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 898254 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka algi u krmne smjese kokoši nesilica na kvalitetu jaja
(Influence of algae addition in feed mixtures of laying hens on egg quality)

Autori
Tolić, Antonela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
20.09

Godina
2016

Stranica
21

Mentor
Janječić, Zlatko

Neposredni voditelj
Bedeković, Dalibor

Ključne riječi
alge, kokoši nesilice, krmne smjese, kvaliteta jaja
(algae, laying hens, feed mixtures, egg quality)

Sažetak
Peradarstvo u Hrvatskoj je jedna od najrazvijenijih grana stočarstva sa dugom tradicijom i mnoštvom dobrih segmenata za daljnji razvoj, kako na velikim farmama, tako i na manjim obiteljskim gospodarstvima. Uzevši u obzir svjetski trend rasta osviještenosti o vlastitom zdravlju i prehrambenim navikama, potrošači konzumnih kokošjih jaja sve više traže proizvod koji će imati veću hranjivu vrijednost, a to se najviše odnosi na sastav Omega 3 masnih kiselina. Navedena istraživanja su nam pokazala kako osim ribljeg ulja, koje je jedan od osnovnih izvora Omega 3 masnih kiselina, alge predstavljaju dobar izvor Omega 3 masnih kiselina jer je njihov masno-kiselinski sastav jako sličan masno-kiselinskom sastavu riba (Herber i Van Elswyk, 1996). Osim niza prednosti koje ovaj proizvod donosi za ljudsko zdravlje, također ne smijemo zapostaviti ni dobrobit koju imaju same životinje. Dakle, aktualna istraživanja daju dokaze da ćemo, ukoliko unaprijedimo našu prehranu na način kako nam se sugerira, imati dulji i kvalitetniji život. Industrija hrane, među ostalim i ona dotaknuta u ovom prikazu, je tu da nas uvjeri da činimo pravu stvar kupnjom baš tog proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Zlatko Janječić (mentor)

Avatar Url Dalibor Bedeković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Tolić, Antonela
Utjecaj dodatka algi u krmne smjese kokoši nesilica na kvalitetu jaja, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Tolić, A. (2016) 'Utjecaj dodatka algi u krmne smjese kokoši nesilica na kvalitetu jaja', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Toli\'{c}, Antonela}, year = {2016}, pages = {21}, keywords = {alge, koko\v{s}i nesilice, krmne smjese, kvaliteta jaja}, title = {Utjecaj dodatka algi u krmne smjese koko\v{s}i nesilica na kvalitetu jaja}, keyword = {alge, koko\v{s}i nesilice, krmne smjese, kvaliteta jaja}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Toli\'{c}, Antonela}, year = {2016}, pages = {21}, keywords = {algae, laying hens, feed mixtures, egg quality}, title = {Influence of algae addition in feed mixtures of laying hens on egg quality}, keyword = {algae, laying hens, feed mixtures, egg quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font