Pregled bibliografske jedinice broj: 898245
Sir dodaje vrijednost proizvodu i okolišu
Sir dodaje vrijednost proizvodu i okolišu // Gospodarski list, 1 (2013), 12-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 898245 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sir dodaje vrijednost proizvodu i okolišu
(Cheese - added value to the product and the environment)
Autori
Šakić Bobić, Branka
Izvornik
Gospodarski list (0350-3100) 1
(2013);
12-13
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
sir, dodana vrijednost, isplativost
(cheese, added value, efficiency)
Sažetak
U aktualnim uvjetima niske cijene mlijeka, uz istovremeno visoke troškove stočne hrane i goriva, mnoga obiteljska gospodarstva traže način kako povećati dohodak i na taj način preživjeti krizu. Prerada mlijeka u sir prilika je za dio poljoprivrednih gospodarstava da proširenjem djelatnosti na preradu pokušaju osigurati stabilniji dohodak.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)