Pregled bibliografske jedinice broj: 898230
Piletina – sve češće na tanjuru, a što je s proizvodnjom?
Piletina – sve češće na tanjuru, a što je s proizvodnjom? // Gospodarski list, 1 (2013), 8-9 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 898230 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Piletina – sve češće na tanjuru, a što je s proizvodnjom?
(Chicken meat - more and more on a plate, what about production?)
Autori
Šakić Bobić, Branka
Izvornik
Gospodarski list (0350-3100) 1
(2013);
8-9
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
piletina, isplativost
(chicken meat, efficiency)
Sažetak
Kod nas se proizvodnja mesa peradi odnosi uglavnom na proizvodnju brojlera (tovnih pilića) jer je u potrošnji mesa peradi piletina zastupljena s čak 98%. Ostale vrste peradi (patke, guske, purani, …) su uglavnom u ekstenzivnom uzgoju.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)