Pregled bibliografske jedinice broj: 898203
Isplativost proizvodnje domaćih mesnih prerađevina
Isplativost proizvodnje domaćih mesnih prerađevina // Gospodarski list, 1 (2012), 8-9 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 898203 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Isplativost proizvodnje domaćih mesnih prerađevina
(Cost-effective production of domestic meat products)
Autori
Šakić Bobić, Branka
Izvornik
Gospodarski list (0350-3100) 1
(2012);
8-9
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
mesne prerađevine, isplativost
(meat products, efficiency)
Sažetak
Tradicionalni mesni specijaliteti prepoznatljiv su proizvod, nešto po čemu je Hrvatska poznata u svijetu. U novije vrijeme, zbog svijesti o velikom potencijalu autohtonih proizvoda koji su od “sirotinjske hrane” postali “delicija”, sve se više tradicijskih proizvoda prodaje kao zaštićena robna marka. Svaka regija ima svoje autohtone proizvode, od Istarskog i Dalmatinskog pršuta, preko Samoborske salame, do Slavonskog kulena i slanine.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)