Pregled bibliografske jedinice broj: 898142
Određivanje optimalnog obujma proizvodnje na primjeru vina
Određivanje optimalnog obujma proizvodnje na primjeru vina, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 898142 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje optimalnog obujma proizvodnje na primjeru vina
(Setting the optimal production using the example of vine)
Autori
Matković, Filip
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
01.09
Godina
2017
Stranica
20
Mentor
Juračak, Josip
Ključne riječi
tržište, cijene, vino, troškovi, potrošnja
(market, prices, wine, costs, consumption)
Sažetak
U ovom radu prikazana je analiza tržišta na primjeru vina, te utjecaj odnosa između troškova proizvodnje i cijena na optimalnu količinu proizvodnje. U radu su korišteni primarni i sekundarni podaci pomoću kojih smo uvidjeli stanje na tržištu vina u Republici Hrvatskoj. Nadalje, pomoću analize cijena i troškova proizvodnje prikazani su rezultati poslovanja te ekonomski pokazatelji uspješnosti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija