Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 898110

UTJECAJ HRANIDBE I DOBI KOD KLANJA NA KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA


Šilović, Borna
UTJECAJ HRANIDBE I DOBI KOD KLANJA NA KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 898110 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
UTJECAJ HRANIDBE I DOBI KOD KLANJA NA KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA
(THE EFFECTS OF FOOD AND AGE ON RABBITS MEAT QUALITY)

Autori
Šilović, Borna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
21.07

Godina
2017

Stranica
25

Mentor
Janječić, Zlatko

Ključne riječi
kunić, meso, hranidba, kvaliteta, dob
(rabbit, meat, food, quality, age)

Sažetak
Tovni kunići potječu od divljih kunića koje je čovjek s vremenom pripitomio. U novije vrijeme stvorene su komercijalne pasmine koje u kratkom vremenu daju najoptimalniju količinu mesa. Kunićje meso ima posebne hranjive vrijednosti i svojstva i visoko je proteinska namirnica. Lako je probavljivo i iznimno ukusno pa je pogodno i za gurmane i za bolesnike. Zbog vrlo niskog udjela masti i kolesterola preporučljivo je za prehranu dijabetičara pa njegova proizvodnja u posljednjim desetljećima sve više raste, a intenzivno se radi i na poboljšanju kvalitete kunićjeg mesa. Cilj je ovoga rada iz dostupnih literaturnih izvora utvrditi utjecaj hranidbenih tretmana i dobi kod klanja na klaoničke pokazatelje i kvalitetu mesa tovnih kunića.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Zlatko Janječić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šilović, Borna
UTJECAJ HRANIDBE I DOBI KOD KLANJA NA KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Šilović, B. (2017) 'UTJECAJ HRANIDBE I DOBI KOD KLANJA NA KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}ilovi\'{c}, Borna}, year = {2017}, pages = {25}, keywords = {kuni\'{c}, meso, hranidba, kvaliteta, dob}, title = {UTJECAJ HRANIDBE I DOBI KOD KLANJA NA KVALITETU MESA TOVNIH KUNI\'{C}A}, keyword = {kuni\'{c}, meso, hranidba, kvaliteta, dob}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}ilovi\'{c}, Borna}, year = {2017}, pages = {25}, keywords = {rabbit, meat, food, quality, age}, title = {THE EFFECTS OF FOOD AND AGE ON RABBITS MEAT QUALITY}, keyword = {rabbit, meat, food, quality, age}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font