Pregled bibliografske jedinice broj: 897940
Što su fermentirana mlijeka?
Što su fermentirana mlijeka?, 2017. (popularni rad).
CROSBI ID: 897940 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Što su fermentirana mlijeka?
(What are fermented milk?)
Autori
Dolenčić Špehar, Iva
Izvornik
Gospodarski list
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2017
Ključne riječi
mlijeko ; fermentacija ; bakterije mliječne kiseline
(milk ; fermentation, lactic acid bacteria)
Sažetak
Fermentirana mlijeka su mliječni proizvod dobiven fermentacijom mlijeka /proizvoda dobivenih od mlijeka, djelovanjem mikroorganizama koji smanjuju pH vrijednost sa ili bez koagulacije (stvaranja gela). Mikroorganizmi (bakterije, kvasci, plijesni) se u mlijeko dodaju u obliku mljekarskih mikrobnih kultura.koje svojim metaboličkim procesima definiraju pojedini fermentirani mliječni proizvod na način da smanjuju kiselost, utječu na stvaranje okusa, tvari aroma te konzistencije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)