Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 897940

Što su fermentirana mlijeka?


Dolenčić Špehar, Iva
Što su fermentirana mlijeka?, 2017. (popularni rad).


CROSBI ID: 897940 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Što su fermentirana mlijeka?
(What are fermented milk?)

Autori
Dolenčić Špehar, Iva

Izvornik
Gospodarski list

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad

Godina
2017

Ključne riječi
mlijeko ; fermentacija ; bakterije mliječne kiseline
(milk ; fermentation, lactic acid bacteria)

Sažetak
Fermentirana mlijeka su mliječni proizvod dobiven fermentacijom mlijeka /proizvoda dobivenih od mlijeka, djelovanjem mikroorganizama koji smanjuju pH vrijednost sa ili bez koagulacije (stvaranja gela). Mikroorganizmi (bakterije, kvasci, plijesni) se u mlijeko dodaju u obliku mljekarskih mikrobnih kultura.koje svojim metaboličkim procesima definiraju pojedini fermentirani mliječni proizvod na način da smanjuju kiselost, utječu na stvaranje okusa, tvari aroma te konzistencije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Iva Dolenčić Špehar (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Dolenčić Špehar, Iva
Što su fermentirana mlijeka?, 2017. (popularni rad).
Dolenčić Špehar, I. (2017) Što su fermentirana mlijeka?. Gospodarski list. Popularni rad.
@unknown{unknown, author = {Dolen\v{c}i\'{c} \v{S}pehar, Iva}, year = {2017}, keywords = {mlijeko, fermentacija, bakterije mlije\v{c}ne kiseline}, title = {\v{S}to su fermentirana mlijeka?}, keyword = {mlijeko, fermentacija, bakterije mlije\v{c}ne kiseline} }
@unknown{unknown, author = {Dolen\v{c}i\'{c} \v{S}pehar, Iva}, year = {2017}, keywords = {milk, fermentation, lactic acid bacteria}, title = {What are fermented milk?}, keyword = {milk, fermentation, lactic acid bacteria} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font