Pregled bibliografske jedinice broj: 897483
Mlijeko kao funkcionalna hrana
Mlijeko kao funkcionalna hrana, 2017. (popularni rad).
CROSBI ID: 897483 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mlijeko kao funkcionalna hrana
(Milk as a functinal food)
Autori
Tudor Kalit, Milna
Izvornik
Mljekarska revija Mlijeko i ja
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2017
Ključne riječi
mlijeko, funkcionalna hrana
(milk, functional food)
Sažetak
Podizanje svijesti ljudi o brizi za zdravlje, te razvoj prehrambene industrije, medicine i grana prirodnih znanosti koje proučavaju odnos između prehrane i zdravlja doveo je do popularizacije namirnica koje uz svoju osnovnu nutritivnu vrijednost imaju i pozitivan utjecaj na zdravlje ljudi ili sudjeluju u smanjenju rizika razvoja pojedinih bolesti. Takve su namirnice dobile naziv funkcionalna hrana.Upravo zbog prirodno visoke nutritivne vrijednosti te prisutnosti svih hranjivih tvari potrebnih u prehrani ljudi, mlijeko i mliječni proizvodi su najbrojnija skupina funkcionalne hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1782128-2121 - Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite (Kalit, Samir, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Milna Tudor Kalit
(autor)