Pregled bibliografske jedinice broj: 896670
Termički i hidrotermički postupci u doradi žitarica
Termički i hidrotermički postupci u doradi žitarica, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 896670 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Termički i hidrotermički postupci u doradi žitarica
(Thermal and hydrothermal grain processing treatmants)
Autori
Zorić, Josip
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
20.09
Godina
2017
Stranica
30
Mentor
Krička, Tajana
Ključne riječi
termički i hidrotermički postupci ; žitarice ; sušenje ; peletiranje ; ekstrudiranje ; mirkoniziranje ; prženje (tostanje) ; uparavanja (“cooking“ postupak)
(Thermal and hydrothermal processing ; grain ; drying ; pelleting ; extrusion ; micronisation ; frying (toasting) ; cooking process)
Sažetak
U ovom radu su pobliže objašnjeni termički i hidrotermički postupci dorade žitarica. Kako određeni postupci djeluju na žitarice i što dobivamo nakon tretiranja pojednih žitarica. Također provedana su razna istraživanja koja su potkrijepljen u ovome radu. Od termički postupaka obrađeni sušenje, peletiranje, ekstrudiranje, mirkoniziranje, prženje (tostanje), dok kod hidrotermičkog postupaka obrađeno uparavanja (“cooking“ postupak). To su postupci važni za ishranu ljudi i životinja. Svrha dorade žitarica je produljiti vrijeme skladištenja i omogućiti tijekom cijele godine dostupnu adekvatnu ishranu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)