Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 896670

Termički i hidrotermički postupci u doradi žitarica


Zorić, Josip
Termički i hidrotermički postupci u doradi žitarica, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 896670 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Termički i hidrotermički postupci u doradi žitarica
(Thermal and hydrothermal grain processing treatmants)

Autori
Zorić, Josip

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
20.09

Godina
2017

Stranica
30

Mentor
Krička, Tajana

Ključne riječi
termički i hidrotermički postupci ; žitarice ; sušenje ; peletiranje ; ekstrudiranje ; mirkoniziranje ; prženje (tostanje) ; uparavanja (“cooking“ postupak)
(Thermal and hydrothermal processing ; grain ; drying ; pelleting ; extrusion ; micronisation ; frying (toasting) ; cooking process)

Sažetak
U ovom radu su pobliže objašnjeni termički i hidrotermički postupci dorade žitarica. Kako određeni postupci djeluju na žitarice i što dobivamo nakon tretiranja pojednih žitarica. Također provedana su razna istraživanja koja su potkrijepljen u ovome radu. Od termički postupaka obrađeni sušenje, peletiranje, ekstrudiranje, mirkoniziranje, prženje (tostanje), dok kod hidrotermičkog postupaka obrađeno uparavanja (“cooking“ postupak). To su postupci važni za ishranu ljudi i životinja. Svrha dorade žitarica je produljiti vrijeme skladištenja i omogućiti tijekom cijele godine dostupnu adekvatnu ishranu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tajana Krička (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zorić, Josip
Termički i hidrotermički postupci u doradi žitarica, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Zorić, J. (2017) 'Termički i hidrotermički postupci u doradi žitarica', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Zori\'{c}, Josip}, year = {2017}, pages = {30}, keywords = {termi\v{c}ki i hidrotermi\v{c}ki postupci, \v{z}itarice, su\v{s}enje, peletiranje, ekstrudiranje, mirkoniziranje, pr\v{z}enje (tostanje), uparavanja (“cooking“ postupak)}, title = {Termi\v{c}ki i hidrotermi\v{c}ki postupci u doradi \v{z}itarica}, keyword = {termi\v{c}ki i hidrotermi\v{c}ki postupci, \v{z}itarice, su\v{s}enje, peletiranje, ekstrudiranje, mirkoniziranje, pr\v{z}enje (tostanje), uparavanja (“cooking“ postupak)}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Zori\'{c}, Josip}, year = {2017}, pages = {30}, keywords = {Thermal and hydrothermal processing, grain, drying, pelleting, extrusion, micronisation, frying (toasting), cooking process}, title = {Thermal and hydrothermal grain processing treatmants}, keyword = {Thermal and hydrothermal processing, grain, drying, pelleting, extrusion, micronisation, frying (toasting), cooking process}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font