Pregled bibliografske jedinice broj: 896614
Nutritivne promjene batata u procesu sušenja
Nutritivne promjene batata u procesu sušenja, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 896614 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Nutritivne promjene batata u procesu sušenja
(NUTRITIONAL CHANGES OF SWEET POTATO DURING DRYING PROCESS)
Autori
Livaić Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
29.09
Godina
2016
Stranica
43
Mentor
Matin, Ana
Ključne riječi
Ipomoea batatas L., nutritivne promjene, konvekcijsko sušenje, dehidrator, laboratorijska sušnica
(Ipomoea batatas L., nutritional changes, convective drying dehydrator, laboratory drier)
Sažetak
Nutritivna vrijednost mesa četiri sorte batata (Ipomoea batatas L.): Bauregard, 414 Purple, O'Henry i Japanese različitih po boji mesa korijena (narančasto, ljubičasto, žuto i bijelo), analizirana je s proizvodnog područja Slatine.Analiziran je osnovni nutritivni sastav svježeg i termički dorađenog mesa četiri sorte batata kod konvekcijskog sušenja u dehidratoru i sušioniku pri tri različite temperature sušenja (50, 60 i 70 °C). Ovisno o načinu termičke dorade, dobivene su vrijednosti udjela sadržaja vode od 9, 02% do 9, 98%, udjela sadržaja pepela od 3, 01% do 6, 92%, udjela sadržaja škroba od 36, 01% do 50, 47%, te promjene koeficijenta obojenosti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)