Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 896404

Proizvodnja soka od borovnice


Murseli, Mateo
Proizvodnja soka od borovnice, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 896404 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja soka od borovnice
(Production of blueberry juice)

Autori
Murseli, Mateo

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
27.09

Godina
2016

Stranica
21

Mentor
Dobričević, Nadica

Neposredni voditelj
Šic, Žlabur, Jana

Ključne riječi
borovnica, sok, prinos, tehnološki postupci, nutritivni sastav
(blueberry, juice, nutritional compsition, yield, tehnological procidures)

Sažetak
Borovnica je višegodišnji listopadni grm iz porodice crnjuša koji daje slatke jstive plodove. Danas se uzgaja i raste na svim kontinentima osim Antartike. Razlikuje se mnoštvo sorti borovnice, a svaka od njih ima svoje specifične karakteristike. Uzgaja se uglavnom zbog ploda koji se koristi kao svježi, suhi, smrznuti ili u obliku prerađenih proizvoda.Plodovi su bogati vitaminom C, željezom, magnezijem, kalcijem i kalijem. Svježi sok bogat je izvor vitamina i minerala, a najbolje ga je konzumirati u svježem stanju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Murseli, Mateo
Proizvodnja soka od borovnice, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Murseli, M. (2016) 'Proizvodnja soka od borovnice', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Murseli, Mateo}, year = {2016}, pages = {21}, keywords = {borovnica, sok, prinos, tehnolo\v{s}ki postupci, nutritivni sastav}, title = {Proizvodnja soka od borovnice}, keyword = {borovnica, sok, prinos, tehnolo\v{s}ki postupci, nutritivni sastav}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Murseli, Mateo}, year = {2016}, pages = {21}, keywords = {blueberry, juice, nutritional compsition, yield, tehnological procidures}, title = {Production of blueberry juice}, keyword = {blueberry, juice, nutritional compsition, yield, tehnological procidures}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font