Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 896376

Brašno konoplje kao dodatak hrani


Kunjko, Dunja
Brašno konoplje kao dodatak hrani, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 896376 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Brašno konoplje kao dodatak hrani
(Hemp flour as a food additive)

Autori
Kunjko, Dunja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.09

Godina
2016

Stranica
24

Mentor
Dobričević, Nadica

Neposredni voditelj
Šic, Žlabur, Jana

Ključne riječi
konoplja, prerada, mljevenje, konopljina pogača, brašno od konoplje
(hemp, processing, grinding, hemp cake, hemp flour)

Sažetak
Industrijska konoplja je biljka koja se koristi u razne svrhe od građevinske industrije, prerade u papir, izrada užadi do hrana za ljude i životinje. Pogodna je kultura u plodoredu, te svojim dubokim korijenjem rahli tlo. Najviše se uzgaja za dobivanje vlakana i sjemena. Sjemenke sadrže visok sadržaj ulja i proteina, čime predstavljaju bogat nutritivni sastojak u prehrani čovjeka. Prešanjem sjemenki dobiva se ulje, a mljevenjem konopljine pogače dobiva se brašno. Ulje ima visoku nutritivnu vrijednost, djeluje blagotvorno i ljekovito na ljudski organizam, te je bogato vitaminom E. Za mlevenje sjemenki koriste se mlinovi s valjcima, mlinovi čekićari i razne lomilice.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kunjko, Dunja
Brašno konoplje kao dodatak hrani, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Kunjko, D. (2016) 'Brašno konoplje kao dodatak hrani', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kunjko, Dunja}, year = {2016}, pages = {24}, keywords = {konoplja, prerada, mljevenje, konopljina poga\v{c}a, bra\v{s}no od konoplje}, title = {Bra\v{s}no konoplje kao dodatak hrani}, keyword = {konoplja, prerada, mljevenje, konopljina poga\v{c}a, bra\v{s}no od konoplje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kunjko, Dunja}, year = {2016}, pages = {24}, keywords = {hemp, processing, grinding, hemp cake, hemp flour}, title = {Hemp flour as a food additive}, keyword = {hemp, processing, grinding, hemp cake, hemp flour}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font