Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 896368

Obrada voća primjenom hidrostatskog tlaka


Cvek, Barbara
Obrada voća primjenom hidrostatskog tlaka, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 896368 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Obrada voća primjenom hidrostatskog tlaka
(Fruit processing by applying hydrostatic pressure)

Autori
Cvek, Barbara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.09

Godina
2016

Stranica
16

Mentor
Dobričević, Nadica

Neposredni voditelj
Šic, Žlabur, Jana

Ključne riječi
visoki hidrostatski tlak, obrada voća, tekstura, boja
(high hydrostatic pressure, food processing, texture, color)

Sažetak
Na tržištu je poslijednih godina sve veća potražnja hrane koja je minimalno procesirana, bez aditiva i konzervansa te sa produženim rokom uporabe. Kako bi se sačuvala organoleptička i nutricionistička svojstva te tekstura, koji su klasičnim toplinskim postupcima oštećeni u zadnje vrijeme se sve više razvijaju i primjenjuju netoplinski tretmani. Visoki hidrostatski tlak je netermička tehnologija obrade hrane koja nudi različite mogučnosti obrade poljoprivrednih proizvoda. U radu su dati primjeri obrade voća u svježem stanji i za daljnju preradu, te mogući postupci i uređaji koji zadovoljavaju kvalitetom postavljene zahtjeve.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Cvek, Barbara
Obrada voća primjenom hidrostatskog tlaka, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Cvek, B. (2016) 'Obrada voća primjenom hidrostatskog tlaka', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Cvek, Barbara}, year = {2016}, pages = {16}, keywords = {visoki hidrostatski tlak, obrada vo\'{c}a, tekstura, boja}, title = {Obrada vo\'{c}a primjenom hidrostatskog tlaka}, keyword = {visoki hidrostatski tlak, obrada vo\'{c}a, tekstura, boja}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Cvek, Barbara}, year = {2016}, pages = {16}, keywords = {high hydrostatic pressure, food processing, texture, color}, title = {Fruit processing by applying hydrostatic pressure}, keyword = {high hydrostatic pressure, food processing, texture, color}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font