Pregled bibliografske jedinice broj: 896295
"Bjelovarski kvargl" - zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla
"Bjelovarski kvargl" - zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla, 2017. (elaborat/studija).
CROSBI ID: 896295 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
"Bjelovarski kvargl" - zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla
("Bjelovarski kvargl" - protected geographical indications)
Autori
Vincek, Dragutin ; Đurđica, Juranić ; Novak, Sonja ; Ernoić, Miljenko
Izvornik
Ministarstvo poljoprivrede
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat/studija
Godina
2017
Ključne riječi
Bjelovarski kvargl, sir
(Bjelovarski kvargl, cheese)
Sažetak
Sir „Bjelovarski kvargl“ je proizvod dobiven od svježeg kravljeg sira, koji se nakon postupka ocjeđivanja miješa sa soli, mljevenom crvenom paprikom te oblikuje u male šiljate stošce koji se podvrgavaju postupcima sušenja i dimljenja. Sir „Bjelovarski kvargl“ proizvodi se na tradicionalan način, isključivo ručnom obradom.
Izvorni jezik
Hrvatski