Pregled bibliografske jedinice broj: 896102
Fiziologija rasta i kvaliteta plodova bajama cv. Ferragnes u Ravnim kotarima
Fiziologija rasta i kvaliteta plodova bajama cv. Ferragnes u Ravnim kotarima, 1996., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska
CROSBI ID: 896102 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Fiziologija rasta i kvaliteta plodova bajama cv. Ferragnes u Ravnim kotarima
(Physiology of growth and quality of fruit almond cv. Ferragnes in Ravni kotari)
Autori
Vrsaljko, Anđelko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb, Hrvatska
Datum
18.12
Godina
1996
Stranica
127
Mentor
Miljković, Ivo
Ključne riječi
bajam, fiziologija rasta, kvaliteta plodova
(almond, growth physiology, fruit quality)
Sažetak
Tijekom 2003 i 2004 godine u ekološkim uvjetima Ravnih kotara su istaživani fiziologija rasta i kvaliteta plodova bajama najraširenije sorte u svijetu i komparirani s ekološkim uvjetima u drugim proizvodnim zemljama. Pri tome su istraženi dinamika rasta ploda, mineralni sastav ploda i lišća bajama, a u samome plodu još i proteini, lipidi i ugljikohidrati.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb