Pregled bibliografske jedinice broj: 895737
Proteini u voću s posebnim osvrtom na lupinasto voće
Proteini u voću s posebnim osvrtom na lupinasto voće // Proteini u prehrani i dijetetici / Živković, Roko (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1999. str. 93-106
CROSBI ID: 895737 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proteini u voću s posebnim osvrtom na lupinasto voće
(Protein in fruit with a special focus on lupine fruit)
Autori
Miljković, Ivo ; Vrsaljko, Anđelko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, pregledni
Knjiga
Proteini u prehrani i dijetetici
Urednik/ci
Živković, Roko
Izdavač
Akademija medicinskih znanosti Hrvatske
Grad
Zagreb
Godina
1999
Raspon stranica
93-106
ISBN
953-96682-3-9
Ključne riječi
protein, prehrana, dijetetika, lupinasto voće
(protein, nutrition, diet, lupine fruit)
Sažetak
Plodovi pojedinih vrsta sadrže različite količine proteina. Među njima se ističe lupinasto voće (bajam, orah, lješnjak, pistacija, pekan i kesten). Odlikuju se velikim ukupnim kiselinama, a među njima esencijalnim kiselinama. Budući su proteini deficitarni u ljudksoj prehrani to ih valja unositi lupinastim voćem.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kliničke medicinske znanosti
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Sveučilište u Zadru