Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 894920

Kakvoća plodova jagode ovisno o sorti i duljini čuvanja


Rubinić, Antonija
Kakvoća plodova jagode ovisno o sorti i duljini čuvanja, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 894920 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća plodova jagode ovisno o sorti i duljini čuvanja
(Quality of strawberry fruit depending on sort and length of keeping/preserving)

Autori
Rubinić, Antonija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
28.09

Godina
2017

Stranica
33

Mentor
Fruk, Goran

Ključne riječi
jagoda, kvaliteta ploda, čuvanje, kemijska svojstva
(strawberry, fruit quality, storage, chemical properties)

Sažetak
U ovom istraživanju cilj je bio utvrditi mogućnosti kratkoročnog čuvanja plodova sorata 'Clery' i 'Joly'. Plodovi su čuvani u normalnoj atmosferu na 0 °C u Laboratoriju zavoda za voćarstvo, 5 i 10 dana. U sorti 'Clery' uočavamo manji gubitak mase (kalo) nego u sorti 'Joly'. Sorta 'Clery'je imala veći sadržaj topljive suhe tvari (8, 87% nakon 5 dana i 8, 84% nakon 10 dana), a 'Joly' manji sadržaj (7, 17% nakon 5 dana i 6, 97% nakon 10 dana). Obje sorte su imale ukupnu kiselost 0, 71, tj . 0, 72%. Značajno veći omjer kod sorte 'Clery' rezultat je većeg sadržaja topljive suhe tvari u odnosu na sortu 'Joly'. Nakon berbe plodovi sorte 'Clery' su bili tamniji od plodova sorte 'Joly'. Kod sorata veću vrijednost (crveniju boju) imala je sorta 'Clery' (30, 06). Nakon 5 dana plodovi sorte 'Clery' su bili tamniji. Zaključujemo da je sorta 'Clery' dala bolje rezultate od sorte 'Joly'.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Goran Fruk (mentor)

Avatar Url Antonija Rubinić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Rubinić, Antonija
Kakvoća plodova jagode ovisno o sorti i duljini čuvanja, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Rubinić, A. (2017) 'Kakvoća plodova jagode ovisno o sorti i duljini čuvanja', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Rubini\'{c}, Antonija}, year = {2017}, pages = {33}, keywords = {jagoda, kvaliteta ploda, \v{c}uvanje, kemijska svojstva}, title = {Kakvo\'{c}a plodova jagode ovisno o sorti i duljini \v{c}uvanja}, keyword = {jagoda, kvaliteta ploda, \v{c}uvanje, kemijska svojstva}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Rubini\'{c}, Antonija}, year = {2017}, pages = {33}, keywords = {strawberry, fruit quality, storage, chemical properties}, title = {Quality of strawberry fruit depending on sort and length of keeping/preserving}, keyword = {strawberry, fruit quality, storage, chemical properties}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font