Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 893803

Sirevi s plemenitim plijesnima


Dolenčić Špehar, Iva
Sirevi s plemenitim plijesnima, 2016. (popularni rad).


CROSBI ID: 893803 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sirevi s plemenitim plijesnima
(Cheeses with molds)

Autori
Dolenčić Špehar, Iva

Izvornik
Gospodarski list

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad

Godina
2016

Ključne riječi
sir, plijesni, zrenje
(cheese, molds, ripeninig)

Sažetak
Sirevi s plemenitim plijesnima dio su skupine sireva s obzirom na način zrenja pa razlikujemo one koji zriju pretežno u unutrašnjosti odnosno one koji zriju na površini. Najpoznatiji predstavnici sireva s plemenitim plijesnima koji zriju u unutrašnjosti su svakako Roquefort i Gorgonzola, dok su Camembert i Brie predstavnici sireva koji zriju na površini.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Iva Dolenčić Špehar (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Dolenčić Špehar, Iva
Sirevi s plemenitim plijesnima, 2016. (popularni rad).
Dolenčić Špehar, I. (2016) Sirevi s plemenitim plijesnima. Gospodarski list. Popularni rad.
@unknown{unknown, author = {Dolen\v{c}i\'{c} \v{S}pehar, Iva}, year = {2016}, keywords = {sir, plijesni, zrenje}, title = {Sirevi s plemenitim plijesnima}, keyword = {sir, plijesni, zrenje} }
@unknown{unknown, author = {Dolen\v{c}i\'{c} \v{S}pehar, Iva}, year = {2016}, keywords = {cheese, molds, ripeninig}, title = {Cheeses with molds}, keyword = {cheese, molds, ripeninig} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font