Pregled bibliografske jedinice broj: 893803
Sirevi s plemenitim plijesnima
Sirevi s plemenitim plijesnima, 2016. (popularni rad).
CROSBI ID: 893803 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sirevi s plemenitim plijesnima
(Cheeses with molds)
Autori
Dolenčić Špehar, Iva
Izvornik
Gospodarski list
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2016
Ključne riječi
sir, plijesni, zrenje
(cheese, molds, ripeninig)
Sažetak
Sirevi s plemenitim plijesnima dio su skupine sireva s obzirom na način zrenja pa razlikujemo one koji zriju pretežno u unutrašnjosti odnosno one koji zriju na površini. Najpoznatiji predstavnici sireva s plemenitim plijesnima koji zriju u unutrašnjosti su svakako Roquefort i Gorgonzola, dok su Camembert i Brie predstavnici sireva koji zriju na površini.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)