Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 893795

Što je mascarpone?


Dolenčić Špehar, Iva
Što je mascarpone?, 2016. (popularni rad).


CROSBI ID: 893795 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Što je mascarpone?
(What is Mascarpone?)

Autori
Dolenčić Špehar, Iva

Izvornik
Gospodarski list

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad

Godina
2016

Ključne riječi
sir, vrhnje
(cheese, cream)

Sažetak
Iako se tako deklarira, za mascarpone ne možemo reći da je sir. Mascarpone je blijedo bijele boje poput vrhnja i guste konzistencije. Može poslužiti kao izvrsna zamjena za prekomasno vrhnje u slasticama i delikatesnim jelima. Također, poput poznatog sira mozzarelle i mascarpone se na području južne Italije ponekad izrađuje od bivoljeg mlijeka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Iva Dolenčić Špehar (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Dolenčić Špehar, Iva
Što je mascarpone?, 2016. (popularni rad).
Dolenčić Špehar, I. (2016) Što je mascarpone?. Gospodarski list. Popularni rad.
@unknown{unknown, author = {Dolen\v{c}i\'{c} \v{S}pehar, Iva}, year = {2016}, keywords = {sir, vrhnje}, title = {\v{S}to je mascarpone?}, keyword = {sir, vrhnje} }
@unknown{unknown, author = {Dolen\v{c}i\'{c} \v{S}pehar, Iva}, year = {2016}, keywords = {cheese, cream}, title = {What is Mascarpone?}, keyword = {cheese, cream} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font