Pregled bibliografske jedinice broj: 893795
Što je mascarpone?
Što je mascarpone?, 2016. (popularni rad).
CROSBI ID: 893795 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Što je mascarpone?
(What is Mascarpone?)
Autori
Dolenčić Špehar, Iva
Izvornik
Gospodarski list
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2016
Ključne riječi
sir, vrhnje
(cheese, cream)
Sažetak
Iako se tako deklarira, za mascarpone ne možemo reći da je sir. Mascarpone je blijedo bijele boje poput vrhnja i guste konzistencije. Može poslužiti kao izvrsna zamjena za prekomasno vrhnje u slasticama i delikatesnim jelima. Također, poput poznatog sira mozzarelle i mascarpone se na području južne Italije ponekad izrađuje od bivoljeg mlijeka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)