Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 893397

Imobilizacija pekarskog kvasca u alginatnoj i umreženoj želatinskoj matrici


Kostešić, Ema
Imobilizacija pekarskog kvasca u alginatnoj i umreženoj želatinskoj matrici, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split


CROSBI ID: 893397 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Imobilizacija pekarskog kvasca u alginatnoj i umreženoj želatinskoj matrici
(Immobilization of baker's yeast in alginate and ceosslinked gelatine matrix)

Autori
Kostešić, Ema

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet

Mjesto
Split

Datum
18.07

Godina
2017

Stranica
35

Mentor
Andričić, Branka

Ključne riječi
pekarski kvasac, imobilizacija, alginat, želatina
(baker's yeast, immobilization, alginate, gelatine)

Sažetak
Suhi pekarski kvasac suspendiran je u otopini Na-alginata i imobiliziran dokapavanjem u otopinu CaCl2. Na taj način kvasac je ostao zarobljen u netopljivom Ca-alginatu. Također, provedena je imobilizacija stanica kvasca u otopini želatine uz dodatak glutaraldehida kao sredstva za umrežavanje. Uspješnost procesa imobilizacije na pojedinoj matrici praćena je određivanjem količine etanola dobivenog fermentacijom glukoznog supstrata. Zaključeno je da je proces imobilizacije stanica kvasca uspješniji na alginatu.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split,
Učiteljski fakultet, Zagreb,
Sveučilište u Splitu

Profili:

Avatar Url Branka Andričić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kostešić, Ema
Imobilizacija pekarskog kvasca u alginatnoj i umreženoj želatinskoj matrici, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
Kostešić, E. (2017) 'Imobilizacija pekarskog kvasca u alginatnoj i umreženoj želatinskoj matrici', diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Koste\v{s}i\'{c}, Ema}, year = {2017}, pages = {35}, keywords = {pekarski kvasac, imobilizacija, alginat, \v{z}elatina}, title = {Imobilizacija pekarskog kvasca u alginatnoj i umre\v{z}enoj \v{z}elatinskoj matrici}, keyword = {pekarski kvasac, imobilizacija, alginat, \v{z}elatina}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Koste\v{s}i\'{c}, Ema}, year = {2017}, pages = {35}, keywords = {baker's yeast, immobilization, alginate, gelatine}, title = {Immobilization of baker's yeast in alginate and ceosslinked gelatine matrix}, keyword = {baker's yeast, immobilization, alginate, gelatine}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font