Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 893023

Karakteristika prirodnih konzervansa u preradi voća i povrća


Pilatuš, Kristina
Karakteristika prirodnih konzervansa u preradi voća i povrća, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 893023 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Karakteristika prirodnih konzervansa u preradi voća i povrća
(The characteristics of natural preservatives in fruit and vegetables processing)

Autori
Pilatuš, Kristina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
20.09

Godina
2017

Stranica
25

Mentor
Dobričević, Nadica

Ključne riječi
mikrobiološka aktivnost, metode konzerviranja, rok trajanja, konzervansi, voće, povrće
(microbiological activity, conservation methods, shelf life, fruits, vegetables)

Sažetak
Sve prehrambene sirovine izložene su biokemijskim i mikrobiološkim procesima koji ograničavaju njihovu dugotrajnost. Konzervansi se tijekom prerade koriste prvenstveno kako bi se produljio rok trajanja proizvoda te spriječila bakterijska kontaminacija koja između ostalog može rezultirati i stvaranjem toksina, uzročnika trovanja hranom. Pri konzerviranju voća i povrća koriste se različiti postupci i dodaci, kako bi proizvod bio kvalitetan i održiv dulji vremenski period. Konzervansi mogu biti prirodni i umjetni te njihovi postupci proizvodnje kao i mogućnosti dodavanja često karakteriziraju kvalitetu gotovog proizvoda. U radu je analizirana kvaliteta prirodnih konzervansa koji se dodaju u svježe, ali i prerađene sirovine kao i njihov utjecaj na konzumna svojstva samog proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pilatuš, Kristina
Karakteristika prirodnih konzervansa u preradi voća i povrća, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Pilatuš, K. (2017) 'Karakteristika prirodnih konzervansa u preradi voća i povrća', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pilatu\v{s}, Kristina}, year = {2017}, pages = {25}, keywords = {mikrobiolo\v{s}ka aktivnost, metode konzerviranja, rok trajanja, konzervansi, vo\'{c}e, povr\'{c}e}, title = {Karakteristika prirodnih konzervansa u preradi vo\'{c}a i povr\'{c}a}, keyword = {mikrobiolo\v{s}ka aktivnost, metode konzerviranja, rok trajanja, konzervansi, vo\'{c}e, povr\'{c}e}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pilatu\v{s}, Kristina}, year = {2017}, pages = {25}, keywords = {microbiological activity, conservation methods, shelf life, fruits, vegetables}, title = {The characteristics of natural preservatives in fruit and vegetables processing}, keyword = {microbiological activity, conservation methods, shelf life, fruits, vegetables}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font