Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 892978

Određivanje hranjive vrijednosti slastica kemijskom analizom i metodom izračuna iz tablica kemijskog sastava


Bušić, Lucija
Određivanje hranjive vrijednosti slastica kemijskom analizom i metodom izračuna iz tablica kemijskog sastava, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 892978 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje hranjive vrijednosti slastica kemijskom analizom i metodom izračuna iz tablica kemijskog sastava
(Determination of nutritive value of confectionary products by chemical analysis and by calculation from food composition table)

Autori
Bušić, Lucija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
19.09

Godina
2017

Stranica
29

Mentor
Krpan, Marina

Ključne riječi
industrijalizacija, kolači, nutrijenti, odstupanja
(confectionery products, deviation, industrialization, nutrients)

Sažetak
Kolači su jedan od najprofitabilnijih i najskupljih pekarskih proizvoda. Njihovo svjetsko tržište godišnje raste. Na kvalitetu finalnog proizvoda utječu sirovine, proizvodni proces, ali i uređaji u kojima se provodi pečenje. Sredinom 20.og stoljeća dolazi do industrijalizacije prehrambenog sektora što je rezultiralo redukcijom broja lokalnih poljoprivrednika te povećanjem brojem tvornica. U ovom radu eksperimentalno su određeni udjeli pojedinih nutrijenata uzoraka domaćih kolača kao što su voda, pepeo, proteini, masti i ugljikohidrati te su analitički određene vrijednosti uspoređivane s teorijskim vrijednostima dobivenim metodom izračuna pomoću danskih tablica, a korištenjem ustupljenih normativa. Od svih ispitivanih uzoraka samo su 4 uzorka pokazala neprihvatljiva odstupanja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marina Krpan (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bušić, Lucija
Određivanje hranjive vrijednosti slastica kemijskom analizom i metodom izračuna iz tablica kemijskog sastava, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Bušić, L. (2017) 'Određivanje hranjive vrijednosti slastica kemijskom analizom i metodom izračuna iz tablica kemijskog sastava', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bu\v{s}i\'{c}, Lucija}, year = {2017}, pages = {29}, keywords = {industrijalizacija, kola\v{c}i, nutrijenti, odstupanja}, title = {Odre\djivanje hranjive vrijednosti slastica kemijskom analizom i metodom izra\v{c}una iz tablica kemijskog sastava}, keyword = {industrijalizacija, kola\v{c}i, nutrijenti, odstupanja}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bu\v{s}i\'{c}, Lucija}, year = {2017}, pages = {29}, keywords = {confectionery products, deviation, industrialization, nutrients}, title = {Determination of nutritive value of confectionary products by chemical analysis and by calculation from food composition table}, keyword = {confectionery products, deviation, industrialization, nutrients}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font